Investiţiile în energie şi petrol, analizate la Mediafax Talks about Energy

21 mai 2010, 05.18 - Energie   Petrol

Bucureşti - 21 mai 2010 - Proiectele de investiţii în energie şi în producţia şi distribuţia de petrol şi gaze vor fi analizate de autorităţi şi lideri ai companiilor din domeniu la conferinţa Mediafax Talks about Energy, ce va avea loc joi, 27 mai, la Hotel Hilton, de la ora 10.00.

Evenimentul, structurat pe două sesiuni, îi va avea ca speakeri, printre alţii, pe Tudor Şerban – secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Mihai David – director general Hidroelectrica, Kurt Weber – director general Horvath & Partners Romania, Alexandru Pătruţi – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Răzvan Nicolescu – director Public Affairs la Petrom şi Ionuţ Purica – expert în probleme de energie şi mediu.

Aceştia vor aduce în dezbatere strategia energetică a României în contextul european, precum şi impactul înfiinţării celor două societăţi energetice naţionale, Electra şi Hidroenergetica, rezultate din comasarea celor mai importante companii de producţie a electricităţii şi cărbunelui.

De asemenea, participanţii vor discuta despre valorificarea resurselor energetice regenerabile, despre proiectele de investiţii în domeniu cofinanţate din fonduri europene şi despre Legea 220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, o lege ale cărei norme de aplicare nu au fost încă adoptate.

În cea de-a doua sesiune, lectorii vor aduce în discuţie stadiul proiectelor Nabucco şi South Stream privind construcţia unor gazoducte, evoluţia preţului petrolului în 2010, planurile de construcţie a unui depozit de gaze naturale în România şi posiblitatea participării României la proiecte energetice în alte ţări.

Aflată la a treia ediţie, conferinţa Mediafax Talks about Energy va reuni reprezentanţi ai Guvernului şi ai organismelor de reglementare din acest sector, directori din cadrul companiilor de exploatare, transport şi distribuţie în domeniile energiei, gazului, petrolului şi ai pieţei energetice, alături de cercetători, consultanţi financiari, bancheri şi auditori.

Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/energy, până pe 26 mai.

Conferinţa este organizată de Mediafax împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are ca parteneri companiile Petrom, Horvath & Partners România şi Romsys. Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul The American Chamber of Commerce in Romania – AmCham.

La primele două ediţii Mediafax Talks about Energy, desfăşurate în 2009, au participat peste 300 de reprezentanţii ai agenţiilor guvernamentale, organismelor de reglementare din domeniu şi mediului de afaceri.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Manager Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031/82.56.129.

Cuvinte cheie:  Mediafax  energie  gaze  petrol