Alstom castiga contracte in valoare de aproximativ 450 milioane Euro pentru construirea a doua grupuri cu ciclu combinat pentru o centrala electrica din India

03 august 2010, 10.17 - Afaceri   Energie

Bucureşti - 03 august 2010 - Alstom a castigat doua contracte in valoare totala de aproximativ 450 milioane Euro pentru construirea a doua grupuri destinate noii centrale electrice cu ciclu combinat Jegurupadu III, situata in districtul East Godavari, statul Andhra Pradesh (India), pentru producatorul privat de energie electrica GVK Industries. Este vorba despre un contract de inginerie, aprovizionare si constructie (EPC) si despre un contract aditional de service pe termen lung. Prima parte a contractului EPC, pentru primul grup al centralei, va fi inregistrat in trimestrul trei al anului financiar 2010/11. A doua parte a contractului, pentru cel de al doilea grup, va fi inregistrata dupa primirea de catre client a autorizatiilor guvernamentale necesare.

In cadrul contractului EPC, Alstom va realiza proiectarea, fabricarea, instalarea, testele si punerea in functiune a celor doua grupuri, compuse fiecare dintr-o turbina cu gaz GT26 de conceptie Alstom, o turbina cu abur, un generator si un cazan recuperator. Alstom va realiza, de asemenea, lucrarile de constructii civile si echipamentele auxiliare. Turbina cu gaz, turbina cu abur, generatorul si cazanul recuperator vor fi fabricate in uzinele Alstom din Europa si Asia. Conform contractului aditional de service pe termen lung, Alstom va asigura mentenanta centralei Jegurupadu III dupa punerea in functiune.

Aceste doua grupuri, care vor fi puse in functiune in 2013, vor avea o configuratie cu un singur arbore si vor avea o putere totala de 800 MW, furnizand Indiei o capacitate de productie suplimentara foarte utila si facand din Jegurupadu III una din centralele electrice cu ciclu combinat cele mai performante din tara. De asemenea, aceasta centrala va permite optimizarea utilizarii gazului natural gratie turbinelor cu randament mare cu tehnologie avansata GT26 dezvoltata de Alstom.

Jegurupadu III este al doilea proiect de ciclu combinat dezvoltat de catre Alstom in India care utilizeaza turbinele noastre cu gaz cu tehnologie avansata GT26. Acest proiect confirma pozitia noastra de lider in acest sector, a declarat Philippe Joubert, Presedinte Alstom Power. Avem relatii excelente cu GVK si am construit ansamblul centralelor electrice actuale cu ciclu combinat Jegurupadu I, Jegurupadu II si Gautami I. Suntem mandri ca am fost solicitati de catre GVK pentru a participa la acest al patrulea proiect major si a contribui astfel la dezvoltarea rapida a sectorului energiei electrice din India.

EPC: acronim pentru engineering, procurement and construction

Despre Alstom

Alstom este lider mondial in infrastructura pentru productia si transportul curentului electric, cat si pentru transportul feroviar. Grupul este un punct de referinta pentru tehnologiile inovatoare si ecologice. Alstom construieste cele mai rapide trenuri din lume si metrourile automate cu cea mai mare capacitate. Alstom furnizeaza centrale integrate la cheie, echipamente si diverse servicii asociate pentru diversele surse de energie, incluzand hidro, nuclear, gaz, carbune si eolian. Alstom propune o gama larga de solutii pentru transportul curentului electric, in special in domeniul retelelor "inteligente" (smart grids). Grupul are aproximativ 96.500 de angajati in peste 70 de tari si a realizat o cifra de afaceri de peste 23 miliarde Euro* in 2009/10.

Cifre pro forma

Contact presa
Philippe Kasse, Stéphane Farhi (Alstom Corporate) – Tel. +33 1 41 49 29 82 /33 08

philippe.kasse@chq.alstom.com, stephane.farhi@chq.alstom.com