Comunicat de presa FNGCIMM

08 decembrie 2015, 12.10 - Afaceri   Bănci / Asigurări   Social

Bucuresti - 08 decembrie 2015 - Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) S.A I.F.N. recrutează specialiști pentru poziția de Director al Direcției Juridice și pentru poziția de Consilier de administrare risc.

I. Pentru postul de director executiv al Direcției juridice, oferta este de tip full-time, la Sediul Central al FNGCIMM, București.

Cerinţele postului:
• Studii superioare juridice; Master în Dreptul afacerilor este un avantaj;
• Minim 8 ani de expertiză în acordarea de consiliere juridică pentru instituţii financiar-nebancare și/sau bancare și din care cel putin 3 ani în funcții de conducere.
• Cunoaşterea aprofundată a legislaţiei societăţilor comerciale, cea financiar–bancară şi cea financiar-nebancară;
• Competenţe comportamentale
- capacități demonstrate de leadership
- orientare către performanţă;
- comunicare eficientă;
- cooperare;
- integritate organizaţională;
- gândire strategică și operațională.

Descrierea postului:
• Organizează, planifică, coordonează şi controlează activităţile desfăşurate în cadrul structurilor subordonate şi asigură corelarea şi integrarea acestora în concordanţă cu strategia aprobată de acţionar, cu programul anual de activitate şi normele interne în vederea atingerii obiectivelor Fondului;
• Asigură respectarea legalităţii şi aplicarea corectă a normelor de drept şi a actelor normative în activitatea desfăşurată de către structurile interne ale Fondului;
• Reprezintă şi susţine interesele Fondului în fata instanţelor judecătoreşti de orice nivel, a organelor arbitrale, a altor organe cu activitate jurisdicţională, a organelor de urmărire penală, executorilor judecătoreşti, notarilor publici, precum şi în raporturile cu instituţiile partenere, persoanele fizice şi juridice, în cauzele de interes ale Fondului, în baza mandatului încredințat de conducere;

Oferta cuprinde un pachet salarial motivant, tichete de masă, un mediu de lucru profesionist şi competitiv, precum și oportunităţi de training şi dezvoltare profesională.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită o scrisoare de motivație și CV pe adresa cariere@fngcimm.ro până la data de 16.12.2015, cu mențiunea “Pentru poziția de Director executiv, Direcția juridică”.
Doar candidații selectați vor fi contactați pentru un interviu, restul de aplicații fiind păstrate în baza de date a companiei pentru oportunități viitoare.

II. Pentru postul de Consilier administrare risc, oferta este de tip full-time, la Sediul Central al FNGCIMM, București.

Cerinţele postului:
• Studii superioare economice sau tehnice;
• Experienţă de minim 8 ani în activitatea financiar –bancară, din care minim 4 ani în activitatea de administrare a riscurilor;
• Cunoaşterea aprofundată a legislaţiei specifice;
• Capacitate de analiză şi sinteză, obiectivitate şi flexibilitate;
• Foarte bună relaţionare şi comunicare;
• Atitudine proactivă;
• Rezistenţă la stres şi ritm de lucru susţinut, echilibru, tenacitate, seriozitate;
• Bună cunoaştere a limbii engleze;
• Cunoştinţe practice de operare PC, nivel avansat de gestionare a bazelor de date.

Descrierea postului:
• Elaborează proiectul politicii de risc a Fondului;
• Urmăreşte implementarea politicii de risc aprobate şi raportează asupra stadiului aplicării;
• Elaborează propuneri privind procedurile de identificare, evaluare, autorizare, monitorizare şi control al riscurilor semnificative, inclusiv a riscurilor asociate activităţilor externalizate şi de identificare şi înregistrare a expunerilor mari, precum şi de respectare a limitelor prudenţiale stabilite prin politica de risc aprobată;
• Elaborează raportul cu privire la administrarea riscurilor semnificative, aferente activităţii desfăşurate de Fond;
• Efectuează analize periodice ale datelor din sistemul informatic al Fondului privind riscurile semnificative;
• Întocmeşte raportul privind încadrarea activităţii Fondului în cerinţele de prudenţialitate;
• Efectuează analize şi previziuni privind evoluţia riscurilor şi consemnează rezultatele acestora în rapoarte;
• Elaborează propuneri privind limitele de expunere faţă de contrapartide.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită o scrisoare de motivație și CV pe adresa cariere@fngcimm.ro până la data de 16.12.2015, cu mențiunea “Pentru poziția de Consilier administrare risc”.

Cuvinte cheie:  comunicat  presa  FNGCIMM