Piaţa asigurărilor în Banat. Cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor locale?

București - 24 martie 2016 -

Ziarul Financiar împreună cu Omniasig, unul dintre cei mai mari asiguratori locali, organizează la Timişoara conferinţa „Piaţa asigurărilor în Banat”, pe 29 martie 2016, la Hotel Timişoara, sala Atena, ora 09:00.

Specialişti din asigurări şi reprezentanţi ai autorităţilor şi companiilor din regiunea Timiş- Banat se vor aşeza la masa discuţiilor pentru a dezbate problemele şi a identifica soluţii pentru dezvoltarea businessului cu asigurări în regiune.

O parte dintre temele ce se vor dezbate în cadrul evenimentului sunt: Ce resurse de creştere există în următorii 5 ani pentru piaţa asigurărilor? Cum poate ajuta piaţa de asigurări dezvoltarea businessului local din Banat? Cum arată segmentarea pieţei - multinaţionale, companii mijlocii, IMM-uri – şi ce opţiuni de asigurare există? Ce rol au asigurărilor non-auto pentru dezvoltarea business-ului? Cum poate fi crescut gradul de cuprindere în asigurare în regiunea Banat? Care este dimensionarea corectă a riscului? Care este diferenţa dintre preţ şi evaluarea riscului?

Invitatul special al evenimentului este Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, care va vorbi despre priorităţile instituţiei în piaţa de asigurări, proiecte şi propuneri legislative. La eveniment mai participă ca speakeri şi Mihai Tecău, Preşedinte Directorat (CEO), OMNIASIG Vienna Insurance Group, Costi Stratnic, Membru Directorat (Chief Sales Officer), OMNIASIG Vienna Insurance Group, Horaţiu Regep, Branch Manager (Timisoara Office), Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare.

Regiunea Timiş-Banat contribuie anual cu prime subscrise de aproape 400 de milioane de lei la volumul total al pieţei de asigurări, adica cu mai puţin de 5% din afacerile totale ale companiilor de asigurări. Timiş este judeţul care susţine în mare parte economia din regiune şi implicit piaţa de asigurări, în conditiile în care jumătate din poliţele vândute de asiguratori merg aici.

Structura asigurărilor cumpărate în Timiş-Banat este similară cu cea la nivel naţional, poliţele auto obligatorii (RCA) reprezentând jumătate din afacerile din regiune ale asiguratorilor, în timp ce asigurările facultative Casco aduc aproximativ o cincime de venituri.

Moderatorul conferinţei este Sorin Pîslaru, redactor-şef al Ziarului Financiar.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Piaţa asigurărilor în Banat şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://evenimente.zf.ro/eveniment-piata-asigurarilor-in-banat.-cum-pot-contribui-asigurarile-la-dezvoltarea-afacerilor-locale-15095007/despre-eveniment-15094984

Despre ZIARUL FINANCIAR

ZIARUL FINANCIAR este brand-ul de referinţă al presei de business, pe piaţa  românească. ZF îşi revendică poziţia de cel mai puternic ziar de business din România prin credibilitate, prospeţime şi exclusivitate a informațiilor, adecvare pe target şi tratare în adâncime a temelor de business. ZIARUL FINANCIAR oferă cititorilor semnificația evenimentelor recente și anticipează evoluțiile din afaceri și economie prin știri, analize și articole de opinie. Lider al presei de business din România, ZF se caracterizează prin profesionalism, rigurozitate, seriozitate, credibilitate și echidistanță.

Cuvinte cheie:  Ziarul Financiar  Omniasig  conferință  asigurări  piață