Raport Trimestrial - Trimestrul I 2016

· Profitul net a crescut cu 12% în primul trimestru din 2016

· Grupul a înregistrat o creştere de 12% a EBITDA

PROFIT

Grupul ELECTRICA, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a înregistrat în Trimestrul I din 2016 (ianuarie-martie) un profit net consolidat de 142 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 15 milioane lei, respectiv cu 12%, faţă de primul trimestru al anului trecut.

Profitul operaţional pe Trimestrul I 2016 a fost de 170 milioane lei, cu 19% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2015.

În primele trei luni din 2016, Grupul Electrica a înregistrat o creştere de 12% a EBITDA, atingând nivelul de 258 milioane lei.

VENITURI ŞI CHELTUIELI

Veniturile operaţionale au totalizat, în primul trimestru din acest an, 1.518 milioane lei, în creştere cu 92 milioane lei, respectiv 6%, faţă de perioada similară din 2015.

Pe segmentul de furnizare s-a înregistrat o creștere cu 3% a veniturilor, generată de o cantitate furnizată cu 8% mai mare decât în primul trimestru din 2015.

În ciuda unei creșteri de 3% a cantităților distribuite, veniturile înregistrate de segmentul de distribuție au scăzut cu 10%, principala cauză fiind reducerea tarifelor.

În intervalul menţionat, cheltuielile operaţionale au crescut cu 5%, în principal prin achiziţionarea unei cantităţi mai mari de energie, corelată cu creşterea cantităţilor distribuite și furnizate, raportat la Trimestrul I al anului trecut.

ALTE MENŢIUNI IMPORTANTE

· Și în anul 2016, Electrica are un plan de investiții foarte ambițios, nivelul bugetat fiind de 834 milioane de lei.

· Partea profitului net cu creşterea cea mai semnificativă, respectiv 23%, este cea care revine acţionarilor Electrica SA. Această creştere a fost generată de câștigul din deconsolidarea SE Moldova, ca urmare a măsurilor de eficientizare a structurii Grupului.

TABEL 1

DECLARAŢIE

Iuliana Andronache, Director General Electrica SA: “În ciuda schimbărilor importante din piața de energie, inclusiv în ceea ce privește cadrul de reglementare, rezultatele financiare înregistrate de Electrica în primele trei luni ale acestui an sunt foarte bune. Măsurile implementate de managementul companiei în vederea eficientizării activităților de bază, diminuării costurilor și optimizării investițiilor au dus  la obținerea acestor rezultate financiare, continuând practic evoluția constantă a profitabilității”.

TABEL 2

Societatea Energetică Electrica SA este lider pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 ani. Grupul Electrica are o arie de cuprindere naţională - cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

Mai multe informații despre grupul Electrica pot fi găsite pe site-ul companiei www.electrica.ro

Relația cu investitorii:

Raluca Bulumacu