ECDL ROMANIA lansează Modulul ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation Înscrie-te acum la programul de vară ECDL 3D Printing

20 iulie 2016, 04.39 - Afaceri   IT&C   Tehnologie

București - 20 iulie 2016 -

Prima grupă de curs  şi certificare internaţională ECDL 3D Printing din România îşi ocupă locurile. ECDL ROMANIA organizează în perioada 22 – 30 august 2016 un program de curs cu certificare ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation. Cursul este destinat tuturor persoanelor interesate de noile tehnologii de imprimare 3D şi nu necesită cunoştinţe anterioare de modelare sau printare 3D.

La finalul training-ului, participanţii au posibilitatea să obţină certificarea ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation.

Modulul ECDL 3D Printing este dezvoltat de ECDL ROMANIA şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să dobândească cunoștințe de bază în domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și să își certifice competențele de imprimare 3D la standard internațional. Modulul se adresează de asemenea și persoanelor care lucrează în acest domeniu și care doresc să își certifice competențele de imprimare 3D existente.

În cadrul programului intensiv de vară ECDL 3D Printing (22-30 august 2016) se va lucra cu imprimante 3D bazate pe procedeul FDM (Fused Deposition Modeling) şi participanţii vor reuşi să îşi printeze propriile obiecte, create după ce vor parcurge noţiuni de conceptualizare, proiectare şi imprimare 3D. Grupa are un număr limitat de locuri şi înscrierile se fac până vineri, 12 august 2016.

Principalele industrii în care astăzi imprimantele 3D aduc valoare adaugată sunt: arhitectura, medicina dentară, medicina ortopedică, electronică, industria constructoare de maşini, industria aviatică şi de apărare, publicitate sau industria alimentară.

Modelarea 3D va deveni la fel de răspândită ca şi meserie precum web design-ul. Aşadar, oricine va şti modelare 3D va putea să ofere servicii în piaţă sau să fie mai uşor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie: tehnician imprimare 3D. Nu în ultimul rând, orice inovaţie tehnologică lansează un nou val de companii pe piaţă, deci vor exista oportunităţi şi la nivel antreprenorial.

Importanţa fundamentală a educaţiei formale privind tehnologiile de imprimare 3D se reflectă la nivelul sistemului de învăţământ, a mediului de afaceri şi a întregii populaţii în general. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și, vor fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tuturor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, lansarea Modulului ECDL 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă nu avem acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea să nu deblocăm niciodată pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru noi ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.

ECDL - European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competenţelor digitale.

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate, asigurând tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica la un anumit nivel competențele digitale.  În reţeaua de Centre de Testare ECDL se regăsesc instituţii de învăţământ (universităţi, licee, şcoli), centre de pregătire pentru administraţie şi centre de pregătire profesională din toate oraşele mari ale ţării.

Calitatea şi reputaţia internaţională ECDL se bazează pe aproape 20 de ani de experienţă în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ECDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare şi  aderarea consecventă la standardele ECDL de asigurare a calității.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro
office@ecdl.ro

Cuvinte cheie:  ECDL România  lansare  Modul ECDL 3D Printing  cursuri  tehnologie  imprimante 3D

ECDL ROMANIA lansează Modulul ECDL 3D Printing – endorsed by ECDL Foundation  Înscrie-te acum la programul de vară ECDL 3D Printing