DOCPROCESS, O COMPANIE ROMÂNEASCĂ DIN IT, ÎȘI DUBLEAZĂ CIFRA DE AFACERI ȘI SALVEAZĂ COPACI DIGITALIZÂND DOCUMENTE

19 octombrie 2016, 05.04 - Afaceri   IT&C   Mediu

București - 19 octombrie 2016 -

Douăsprezece milioane de documente comerciale a reușit să digitalizeze DocProcess, o companie românească furnizoare de servicii și soluții de management pentru societăți comerciale în decurs de aproape trei ani. Acest lucru a contribuit la dublarea cifrei de afaceri în perioada 2013-2015, economisirea a 240 de tone de hârtie, salvarea a 1.596 de copaci și la implementarea unui parteneriat cu Asociația Kogayon, pentru susținerea Parcului Național Buila-Vânturarița. Rezultatul a fost marcat prin extinderea și modernizarea unui traseu tematic, în colaborare cu Kogayon, în Parcul Național Buila-Vânturarița.

Lansată în 2005, la inițiativa lui Liviu Apolozan, antreprenor în domeniul IT cu experiență de peste 15 ani în domeniul managementului documentelor în Franța, DocProcess s-a specializat în servicii de digitalizare și management al documentelor, gestiune de arhive electronice, precum și de automatizare a proceselor de business și integrare de aplicații informatice. În ultimii trei ani, compania a cunoscut o tendință ascendentă. Cifra de afaceri aproape s-a dublat între 2013 (2.088 mii lei) și 2015 (4.018 mii lei), cu o previziune de creștere la 5.500 mii lei în 2016. Numărul de salariați a evoluat de la 38 în 2013, la 45 în 2016. Numărul clienților este de aproximativ patru ori mai mare în 2016 (2.500), față de 2013 (650).

În această perioadă, DocProcess a digitalizat 12 milioane de documente, eliminând tot atâtea hârtii din activitățile comerciale, concomitent cu asigurarea unor servicii suplimentare, care i-au ajutat pe clienți să-și îmbunătățească procesele de lucru și să reducă întârzierile la plată și încasarea facturilor.

DocProcess a marcat atingerea pragului de 12 milioane de documente și facturi digitalizate printr-un proiect de responsabilitate socială, menit să contribuie la salvarea și la dezvoltarea Parcului Național Buila-Vânturarița. DocProcess a co-finanțat proiectul de dezvoltare a traseului tematic „Poveștile pădurii“, menit să dezvăluie informații utile despre lumea pădurii, despre copaci, animale și alte viețuitoare, într-un efort de a promova cunoașterea acestei lumi și, implicit, respectarea și protejarea ei.  Proiectul a fost realizat împreună cu asociația KOGAYON, care contribuie la managementul Parcului Național Buila-Vânturarița.

„Prin serviciile noastre, îmbunătățim fluxurile vitale ale companiilor. Suntem unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii EDI (Electronic Data interchange) din România. Cu platforma DocXchange by DocProcess asigurăm interconectarea a peste 2.500 de companii pentru transmiterea electronică de facturi, comenzi și alte documente comerciale. La fel, în societate, acționăm pentru îmbunătățirea fluxurilor vitale din comunități. Or cel mai important pentru vitalitatea noastră este să fim într-o relație armonioasă cu natura și să ne dezvoltăm împreună cu ea. Digitalizarea și tehnologia pot contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților. În aceste condiții, colaborarea cu Kogayon pentru susținerea Parcului Național Buila-Vânturarița decurge în mod natural din profilul nostru de business“, a declarat presei Liviu Apolozan, CEO DocProcess.

În cursul lunilor septembrie – octombrie, DocProcess în colaborare cu voluntarii Kogayon au instalat 27 de panouri explicative pe traseul „Poveștile Pădurii“, considerat unul dintre cele mai frumoase trasee tematice din România. Traseul este deschis publicului și poate fi parcurs de iubitorii muntelui.

«Asociația Kogayon și-a propus să transforme parcul într-un pol al dezvoltării durabile a zonei, în folosul naturii, comunității locale și al vizitatorilor. Apreciem parteneriatul cu DocProcess, pentru că ne ajută la atingerea acestor obiective”, a declarat Florin Stoican, președintele asociației.

Potrivit experților în conservarea mediului, 1 milion de facturi de hârtie înseamnă 133 de arbori, 36 de tone de dioxid de carbon, amprentă la sol și 20 de tone de hârtie. Cum DocProcess a digitalizat 12 milioane de facturi, acest lucru se traduce prin salvarea a 1.596 de copaci, reducerea cu 432 tone de dioxid de carbon, precum și cu economisirea a 20 de tone de hârtie.

Informații suplimentare :

DocProcess este un furnizor de servicii și soluții de management pentru companii, oferind servicii de consultanță, integrare de aplicații informatice și suport pentru acompanierea proiectelor de management al documentelor și automatizare a proceselor. DocProcess propune soluții sigure, interoperabile și scalabile care se integrează în mod natural în mediul actual de lucru, permițând astfel o tranziție graduală către o "societate digitală":  ERP (Enterprise resource planning); EDI (Electronic Data Interchange); DM (Document Management); Arhivare electronică; Automatizarea proceselor de business.

Parcul Naţional Buila-Vânturariţa (PNBV) este  situat pe teritoriul localităţilor Costeşti, Bărbăteşti şi Băile Olăneşti din Judeţul Vâlcea. PNBV este singurul parc din România creat, în 2004, la inițiativa unui ONG, KOGAYON, care este și organizația care se ocupă de proiectele de conservare și de protecție a mediului de pe perimetrul său.

Pentru alte informații:
Nona Beicu, consultant comunicare