Top 15 al hotelurilor business din Europa: Unde înnoptează cu plăcere şi în mod frecvent turiştii de afaceri

23 februarie 2010, 11.11 - Turism

Bucureşti - 23 februarie 2010 - Nürnberg, 23. februarie 2010 – turiştii de afaceri reprezintă o grupă ţintă bine văzută şi importantă din punctul de vedere al hotelierilor. Însă în ce hoteluri preferă de fapt să înnopteze clienţii de afaceri? Clientela business este fidelă mai degrabă lanţurilor hoteliere sau chiar şi unităţile de cazare mai mici, conduse de proprietari, pot înregistra câştiguri?

hotel.info, serviciul gratuit de rezervări hoteliere online cu mai mult de 210.000 hoteluri pe plan mondial, a putut astfel analiza exact situaţia contabilă a clienţilor corporativi în anul 2009. Pe baza raportului preţ-servicii important pentru turiştii comerciali şi în acelaşi timp pe baza preferinţelor hotelurilor din cadrul segmentului mijlociu şi superior, au fost luate în considerare hotelurile categoriilor de 2, 3 şi 4 stele.

Top 15 al hotelurilor de 2-4 stele la care s-au realizat cele mai multe rezervări de către turiştii de afaceri în comparaţie cu nivelul european:

* Indicaţie privind procedura: Pentru cele mai importante ţări europene s-a stabilit hotelul business al unei ţări la care s-au realizat cele mai multe rezervări. Câştigătorii ţării urcă pe primele locuri în ierarhizare conform notei lor generale de evaluare (cea mai mare valoare posibilă =10,0).

hotel.info
Timo Vavrinec
Hugo-Junkers-Str. 15-17
90411 Nürnberg, Germania