Dacă e RO e-Factura, atunci e soluția ZIPPER

23 august 2022, 04.27 - Afaceri   Social   Tehnologie

București - 23 august 2022 -

Procesul de digitalizare a sistemului administrativ face pași importanți și extrem de utili pentru mediul de business din România. Astfel, de la 1 iulie, Legea 139/2022 este în vigoare și obligă o bună parte dintre operatorii economici să folosească exclusiv facturarea electronică.

Ce presupune facturarea electronică?

Facturarea electronică presupune alinierea la standardele de operare impuse de noul sistem fiscal, cu scopul de a accelera procesul de administrare, de a fluidiza relațiile dintre mediul de afaceri și instituțiile statului și de a ridica nivelul de performanță.

Pentru implementarea facturării electronice în companii, este nevoie de o serie de acțiuni din partea operatorilor economici: înregistrarea în sistemul național RO e-Factura prin intermediul formularului 084, folosind serviciul electronic SPV, maparea datelor in formatul RO e-Factura, transmiterea datelor într-un format electronic structurat (XML) ce permite prelucrarea electronică automată, și în sfârșit, generarea și monitorizarea e-facturilor.

Ca în orice demers de modernizare, există destule provocări pentru cei implicați, provocări ce țin de instruirea personalului, familiarizarea cu regulile noi, alocarea de timp suplimentar pentru îndeplinirea eficientă a obligațiilor care se impun.

Pentru a veni însă în ajutorul companiilor, Zipper a creat o soluție smart de rezolvare a procesului de e-facturare.

Soluția Zipper pentru RO e-Factura este un program creat de specialiști, bazat pe tehnologie performantă, care permite conectarea companiei cu sistemul national RO e-Factura pentru orice tip de operator. Misiunea Zipper este aceea de a elibera oamenii de sarcini repetitive și consumatoare de timp, ajutându-i să-și dezvolte capacitatea în domeniul lor de activitate.

O mențiune importantă este cea legată de categoriile de operatori care sunt obligați să treacă la procesul electronic de facturare! Pentru început, este vorba de 3 categorii: operatori economici, furnizori de produse cu risc fiscal ridicat, stabilite prin ordin al președintelui ANAF, operatori economici care emit vouchere de vacanță pe orice tip de suport și operatori economici care furnizează produse și servicii către instituții guvernamentale.

Cu toate acestea, digitalizarea sistemului administrativ pentru întreg mediul de business va continua, iar în scurt timp, toți operatorii economici vor fi nevoiți să găsească o soluție rapidă și eficientă pentru a se alinia procesului de digitalizare aflat în desfășurare.

Pentru toți cei care își doresc eliminarea sarcinilor greoaie în favoarea performanței în sectorul lor de activitate, există soluția Zipper! Află mai multe informații despre ea aici.

Cuvinte cheie:  RO e-Factura  ZIPPER

Dacă e RO e-Factura, atunci e soluția ZIPPER