Cum pot companiile să aducă valoare pentru afacere, prin cadourile de Crăciun pe care le oferă

03 noiembrie 2022, 02.46 - Afaceri   Social

București - 03 noiembrie 2022 -

Orice firmă care are o viziune pe termen lung pe piața pe care activează nu se concentrează numai pe rezultatele imediate, ci caută să creeze valoare în timp, să își consolideze poziția inclusiv prin puterea brandului său. În vremuri mai tulburi precum cele actuale, când inflația și criza energetică amenință creșterea economică și chiar pot aduce o perioadă de recesiune în economie, companiile ce beneficiază de construcții solide au avantaj consistent în mediul tot mai concurențial.

"Fiecare acțiune pe care o face compania ta îi creează trăsături care o vor defini ulterior în modul în care angajații, clienții și partenerii de afaceri înțeleg această firmă și relația pe care o dezvoltă cu aceasta. Promovează ceea ce în limba engleză se numește company culture, adică tot ceea ce este asociat brandului tău și îl face unic, la fel ca în cazul unei persoane, cu diverse atribute care i se potrivesc în mod special. Compania ta crede în anumite valori, se asociază anumitor filosofii de business, iar brandul se dezvoltă conturându-și o identitate complexă", spun cei de la gourmetGIFT.ro, unul dintre liderii pieței de cosuri cadou și cadouri corporate gourmet, care tocmai a lansat colecția 2022 de cosuri Crăciun.

Generozitatea, de mare ajutor pentru creșterea brandului unei companii

În marketing și PR, este cunoscut faptul că generozitatea reprezintă un element cheie în relația companiei cu oamenii cu care interacționeză. Acest principiu este ideal să fie transmis prin cultura corporativă în primul rând către angajați (care trebuie să fie primii care cred cu adevărat în firma unde lucrează, în echipa din care fac parte), apoi către colaboratori și clienți. O firmă responsabilă, implicată, activă, cu o viziune modernă, va face eforturi în mod curent pentru a valida și crește relația pe care o are cu oamenii importanți pentru aceasta - salariați, furnizori, clienți.

În perioade importante din an, precum Sărbătorile de iarnă, se identifică momentele perfecte în care companiile pot realiza acțiuni eficiente, foarte simple și avantajoase din punct de vedere al costurilor, atât timp cât sunt implementate în mod corect. Totul în favoarea creșterii valorii brandului, altfel decât prin publicitate clasică, ce are un rol tot mai redus pentru brand și determină mai degrabă vânzări de moment. Astfel, există mai multe moduri de acțiune, printre care și campaniile de responsabilitate socială corporativă - evenimente în comunitate, alocare de fonduri și în mod direct cadouri de Crăciun pentru categorii vulnerabile etc.

Însă dincolo de acțiunile de CSR, companiile au la îndemână înstrumentul simplu de creștere valoare prin generozitatea direcționată către angajați, colaboratori și clienți. Relația cu aceștia se consolidează atât prin acțiuni generale, dar mai ales prin acțiuni directe, care transmit mesaje puternice de prețuire, optimism, mulțumire, interes în a dezvolta acele relații. Oferirea de cosuri cadou de Crăciun este un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic, cu eficiență neașteptat de mare în creșterea valorii pentru afacere.

Cosuri cadou de Crăciun pentru angajați, colaboratori, clienți

Un salariat care va primi un coș cadou de Crăciun, coș cadou gourmet din partea companiei, se va simți prețuit de aceasta, important pentru echipa din care face parte. Un coș de Crăciun cât mai festiv, exclusivist, din gama premium, este nu doar un cadou, ci are și valoarea unui premiu. Pachetul cadou transmite un mesaj clar: "ca angajat, ești foarte valoros pentru companie, dorim să sărbătorim împreună, ca o familie, aceste momente". În prezent, un job este mai mult decât o simplă metodă de a obține bani. Oamenii au nevoie de validare, au nevoie să simtă că timpul și energia pe care le alocă pentru companie sunt apreciate și toată implicarea sa are sens. Va avea astfel mai multă putere de muncă și va aduce valoare pentru afacere prin toate modurile posibile. Este o reacție naturală, firească, pe care liderii trebuie să o înțeleagă în companiile deschise spre creștere și performanță.

Mai departe, prin cosuri cadou Craciun oferite clienților - cel puțin clienților VIP - se pune accent pe trecerea de la o simplă relație comercială din motive raționale (preț, oportunitate), la o relație mai solidă, axată inclusiv pe valoare. Clienții aleg astăzi companiile de unde achiziționează servicii și produse nu doar prin simpla comparare a ofertelor comerciale, ci ținând cont tot mai mult și de valorile brandului. Este compania etică? Acționează responsabil în comunitate? Ține cont de consumatori? Pe lângă politicile de bază cu privire la acțiunile corporate, sunt foarte importante aceste gesturi generoase, care acționează într-un mod asemănător cu cel prezentat mai sus în privința angajaților.

Clienții se pot apropia mai mult de brand, pot avea același sentiment nu doar de tip familiar, ci chiar familial. Pe lângă faptul că vor fi fidelizați, vor prețui mai mult brandul și chiar îl vor sprijini uneori, chiar involuntar, în social media sau în viața de zi cu zi, în relația lor cu alți potențiali clienți ai afacerii tale. Dincolo de cifre, de rațiune, fiecare dintre noi, în calitate de clienți, alegem emoțional unele oferte comerciale și chiar le promovăm fără vreun interes anume celor din jurul nostru - pur și simplu, dorim să împărtășim "binele". Și acest lucru contează enorm pentru creșterea valorii pentru afacere, contribuind la ceea ce se numește lovebrand sau lovemark.

Cosuri cadou de Crăciun - cadouri elegante, cu efect maxim

"Acționează în cel mai elegant mod, oferind cadouri corporate, cosuri cadou gourmet, cosuri pentru orice ocazie, de la cosuri cadou de Crăciun la cosuri cadou de Paște, cosuri cadou pentru a mulțumi pentru relația profesională excelentă, cosuri cadou pentru a spune bun venit sau pentru a marca anumite momente speciale. Promovează cultura de recunoștință și apreciere a companiei, prin soluții avansate de cadouri corporate. Cele mai apreciate cadouri de business, inclusiv pentru angajați și clienți de top, sunt cadourile gourmet – gusturi și arome fine regăsite în băuturi premium, cafea, dulciuri și alte alimente exclusiviste, pentru răsfăț culinar", mai spun cei de la gourmetGIFT.ro pe blog-ul oficial al magazinului online de cosuri cadou pentru orice ocazie.

Pachetele cadou de tip cosuri cadou gourmet, cosuri de Crăciun și nu numai, impresionează la nivel estetic, dar și în ceea ce privește experiența de consum. Rezultatul este clar: momente memorabile, asociate invariabil cu brandul care a făcut posibile acele clipe de răsfăț, brandul care a fost atât de generos și interesat de a consolida relația, după cum subliniază cei de la gourmetGIFT.ro, cu 14 ani de experiență pe piața de caduri gourmet corporate și alte experiențe gourmet pentru acasă - băuturi alcoolice de la branduri premium.

Compania care deține gourmetGIFT.ro are în portofoliu numeroși clienți din diverse domenii de afaceri, de la corporații la IMM-uri. Cele mai mari comenzi de cosuri cadou sunt reprezentate de cele de tip coș de Crăciun. Cu toate acestea, în diverse momente din an, companiile aleg să ofere cosuri cadou și cu alte ocazii importante pentru firmă - aniversări corporative, momente speciale în relația cu anumiți angajați, furnizori, clienți, colaboratori.

Se pot realiza inclusiv pachete cadou personalizate, cutii cadou ce includ logo-ul companiei, practic o etichetă privată asociată coșului cadou gourmet. Soluții se pot identifica pentru orice buget, se pune accent pe creativitate și flexibilitate, pentru a satisface corect și complet nevoile și aspirațiile companiilor. Cosuri cadou se oferă nu doar de Crăciun, există și variante de cosuri cadou de Paște, cosuri cadou de 1-8 martie (pentru angajate și colaboratoare), cosuri cadou pentru copii de 1 iunie (pentru copiii angajaților, clienților VIP, dar și pentru acțiuni CSR în comunitate). Generozitatea aplicată corect este un instrument de business eficient, care aduce rezultate remarcabile pe termen scurt, mediu și lung.

Cuvinte cheie:  Cosuri cadou  Craciun   sarbatori