Siemens Healthineers prezintă un sistem de mamografie cu o nouă tehnologie de imagistică revoluționară

03 octombrie 2023, 10.19 - Afaceri   Sănătate   Social

București - 03 octombrie 2023 -

Mammomat B.brilliant furnizează imagini 3D de înaltă calitate în numai cinci secunde

O combinație unică de viteză cu rezoluția înaltă a adâncimii și a suprafeței

Datorită timpului scurt de achiziție, scanarea este mai confortabilă pentru pacienți

La congresul anual al Societății Europene de Imagistică Mamară, care a avut loc între 28 și 30 septembrie 2023 la Valencia, Spania, Siemens Healthineers a prezentat Mammomat B.brilliant1, un nou sistem de mamografie cu tomosinteză cu unghi larg. În tomosinteză, tubul se deplasează în jurul sânului la un unghi larg de 50°, care este cel mai mare unghi disponibil pe piață. În combinație cu timpul de scanare de aproximativ cinci secunde, aceasta este cea mai rapidă tomosinteză cu unghi larg de pe piață, creând o imagine 3D cu rezoluție înaltă a adâncimii în cel mai scurt timp posibil. Astfel, anomaliile și microcalcificările din țesuturi pot fi identificate cu un nivel ridicat de precizie. Achiziția este cu aproximativ 35% mai rapidă în comparație cu alte dispozitive, ceea ce face ca examinarea să fie mai confortabilă pentru pacienți. „Sistemele noastre trebuie să ofere răspunsuri semnificative în cel mai scurt timp posibil. Această cerință este deosebit de importantă în mamografie, unde incertitudinea stresantă pentru pacienți trebuie să fie redusă la minimum. Numai Mammomat B.brilliant oferă această combinație unică de viteză, rezoluție și unghi larg”, a declarat Verena Schön, Director Produse de Radiologie la Siemens Healthineers.

„Beneficiem deja de avantajele semnificative pe care Mammomat B.brilliant le oferă în procedurile noastre clinice. Viteza tomosintezei este extrem de impresionantă, iar calitatea imaginii este excelentă. În combinație cu poziționarea rapidă și confortabilă a pacienților, este un instrument excelent pentru noi în mamografie”, a spus dr. Machteld Keupers de la UZ Leuven, Belgia.

Informațiile despre pacient și etapele de lucru sunt vizibile clar din orice unghi, pe un monitor de afișare proeminent. Noua funcție ComfortMove elimină efortul fizic al utilizatorilor, asigurând că medicii pot adapta ușor și rapid dispozitivul la anatomia pacientului. ComfortMove, afișajul și laserul de poziționare contribuie la accelerarea semnificativă a pregătirii scanării.

Mammomat B.brilliant este primul dispozitiv de la Siemens Healthineers echipat cu PlatinumTomo, care combină tomosinteza cu unghi larg, noul detector, tubul Flying Focus Spot complet nou dezvoltat și reconstrucția Premia AI pentru îmbunătățirea calității imaginii. Tehnologia punctului focal mobil este utilizată pentru prima dată în mamografie: aceasta previne imaginile neclare cauzate de mișcările tubului în timpul tomosintezei. Astfel, se obțin imagini precise chiar și la viteze de scanare foarte mari. În tomosinteză, tubul cu raze X se mișcă în cerc în jurul sânului, spre deosebire de mamografia convențională, unde acesta rămâne static, creând o imagine tridimensională.

1 Mammomat B.brilliant nu este încă disponibil pentru achiziționare în unele țări. Din motive de reglementare a dispozitivelor medicale, disponibilitatea sa viitoare nu poate fi garantată.

At the annual congress of the European Society of Breast Imaging, September 28 to 30, 2023 in Valencia, Spain, Siemens Healthineers presented Mammomat B.brilliant1, a new mammography system with wide-angle tomosynthesis. In tomosynthesis, the tube moves around the breast at a wide 50° angle, which is the largest angle available on the market. Together with a scan time of around five seconds, this is the fastest wide-angle tomosynthesis on the market – creating a 3D image with high depth resolution in the shortest time possible. In this way, abnormalities and microcalcifications in the tissue can be identified with a high level of accuracy. The acquisition speed is about 35% faster compared to other devices, making the examination more comfortable for patients.

"Our systems have to provide meaningful answers in the shortest possible time. This is especially important in mammography, when the stressful uncertainty for patients must be reduced to a minimum. Only Mammomat B.brilliant offers this unique combination of speed, resolution and wide angle," says Verena Schön, Head of X-Ray Products at Siemens Healthineers.

"We are already benefiting from the significant benefits that Mammomat B.brilliant offers in our clinical routines. The speed of tomosynthesis is very impressive and the image quality is excellent. Together with the quick and convenient positioning of the patients, it is an excellent tool for us in mammography," says Dr. Machteld Keupers, UZ Leuven, Belgium.

Patient information and work steps are clearly visible from every angle on a prominent display monitor. The new ComfortMove function relieves users of physical strain, ensuring that physicians can easily and quickly adapt the device to the patient's anatomy. ComfortMove, the display and a positioning laser help to significantly accelerate scan preparation.

Mammomat B.brilliant is the first device from Siemens Healthineers with PlatinumTomo: the combination of wide-angle tomosynthesis, the new detector, the completely newly developed Flying Focus Spot tube and the Premia AI reconstruction to improve image quality. Flying focal spot technology is used for the first time in mammography: It prevents blurring effects caused by tube movements during tomosynthesis. This results in sharp images even at very high scanning speeds. In tomosynthesis, the X-ray tube moves in a circle around the breast, unlike conventional mammography, where it remains static – creating a three-dimensional image.

Despre Siemens Healthineers

Siemens Healthineers AG (cotată la Bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale. Pentru toată lumea. Oriunde. În calitatea sa de companie lider de piață în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers și companiile sale regionale își dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse și servicii cu aplicații susținute de AI și oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generația următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicații noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo și terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii și soluții pentru îmbunătățirea capacității furnizorilor de asistență medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exercițiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde. Mai multe informații sunt disponibile la www.siemens-healthineers.com.

Cuvinte cheie:  Siemens Healthineers  Mammomat B  imagistică revoluționară  Verena Schön