One United Properties semnează o înțelegere cu Ennismore pentru deschiderea Hotelului Mondrian București, un hotel de lifestyle exclusivist situat în centrul Bucureștiului, lângă Ateneul Român

14 noiembrie 2023, 11.53 - Afaceri   Construcţii   Social   Imobiliare

București - 14 noiembrie 2023 -

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că a semnat o înțelegere cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, pentru a deschide Hotelul Mondrian în București. Ennismore reprezintă un grup global de branduri antreprenoriale care împărtășesc un set comun de preocupări ce au în centru creativitatea. Parteneriatul se va concentra pe deschiderea Mondrian București, un hotel de lifestyle unic în centrul Bucureștiului.

Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima dată în 1985 în Los Angeles sub numele de Le Mondrian de către grupul L'Ermitage Hotel, fiind ulterior achiziționat de Ian Schrager și Morgans Hotel Group, în 1996, și redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, în urma unui joint venture cu Accor, care este acționarul majoritar.

Mondrian este prezent în Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, Londra, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza și Seoul, urmând să deschidă curând noi locații în Gold Coast, Australia, și Hong Kong.

Mondrian București va fi amplasat pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român, acolo unde One United Properties a achiziționat anterior un imobil neterminat cu intenția de a-l transforma într-un hotel. În decembrie 2022, compania a anunțat achiziționarea unui imobil neterminat în centrul Bucureștiului, cu scopul de a reautoriza și finaliza construcția, transformându-l într-un hotel de lux (comunicat anterior sub numele de One Plaza Athénée).

Negocierile purtate în exclusivitate de One United Properties cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, vizează deschiderea Mondrian București, un hotel elegant, modern și luxos, cu design șic și cu o atmosferă vibrantă, propice socializării. Acesta va fi un pas semnificativ în redefinirea luxului și a peisajului hotelier din București și marchează debutul companiei noastre pe piața ospitalității. Mondrian București va deveni cu siguranță un punct de referință pentru oraș, contribuind la dezvoltarea turismului în țara noastră. Această colaborare este o confirmare a angajamentului nostru de a crește atractivitatea Bucureștiului drept capitală europeană", a declarat Victor Căpitanu, Co-CEO One United Properties.

Începând din luna februarie 2024, Riad Abi Haidar se va alătura companiei în calitate de partener în cadrul diviziei Hoteluri. Un hotelier pasionat, director executiv, cu viziune strategică și lider antreprenorial, Riad Abi Haidar are peste 20 de ani de experiență în industria ospitalității internaționale, dezvoltând și operând hoteluri de lifestyle unice în Orientul Mijlociu și Asia de Sud. Cu o capacitate remarcabilă de a crea experiențe inovatoare pentru oaspeți, Riad Abi Haidar aduce o expertiză internațională extinsă și o înțelegere profundă a domeniului ospitalității. „Mă alătur cu mândrie acestui proiect cu potențial de a aduce brandul Mondrian al  Ennismore pe o piață cu multe oportunități precum România. Mondrian nu este doar un hotel, este o marcă de lifestyle, promițând o nouă eră a experiențelor sofisticate și a vieții elevate. Sunt încântat să vin aici și să contribui cu experiența mea la dezvoltarea pieței, pentru a face Bucureștiul și România mai cunoscute la nivel internațional."

Proiectul face parte din eforturile One United Properties de a contribui nu doar la regenerarea urbană, ci și la transformarea Bucureștiului într-o destinație atractivă atât pentru turiști cât și pentru localnici. Pe aceeași stradă, Georges Clemenceau, compania restaurează în prezent o clădire istorică, Braikoff House, care va fi cunoscută drept One Athénée și va avea un impact pozitiv asupra întregii zone din apropierea Ateneului Român. În 2022, One United Properties și-a extins eforturile în restaurarea monumentelor, cu achiziția One Downtown (inclusiv fostul Hotel Muntenia) și fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care este în prezent în curs de restaurare și va fi transformată într-un spațiu comercial, numit One Gallery, poziționându-se ca una dintre cele mai mari investiții individuale în restaurarea unei clădiri protejate din România. În total, valoarea brută a investiției alocate portofoliului de clădiri restaurate al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.

One United Properties (BVB: ONE), the leading green investor and developer of residential, mixed-use, and office real estate in Romania announces it has signed a memorandum of understanding with Ennismore, the fastest-growing lifestyle hospitality company in the world, to open Mondrian Hotel in Bucharest. Ennismore is a global collective of entrepreneurial and founder-built brands with creativity and purpose at their heart. The partnership will focus on delivering Mondrian Bucharest, a unique lifestyle hotel in downtown Bucharest.

Mondrian Hotel opened first in 1985 in Los Angeles as the Le Mondrian by the L'Ermitage Hotel Group, and was later purchased by Ian Schrager and his Morgans Hotel Group in 1996 and renamed Mondrian Hotel Los Angeles. As of 2021, the Mondrian brand of hotels, including its flagship in Los Angeles, has been managed by Ennismore, following a joint venture with Accor, which holds a majority shareholding.

Mondrian is present in Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, London, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza and Seoul, and will open soon in Australia’s Gold Coast and Hong Kong.

Mondrian Bucharest will be located at 8-10 Georges Clemenceau Street, near the Romanian Athénée, where One United Properties has previously bought an unfinished building with the intention to transform it into a hotel. In December 2022, the company announced the acquisition of an unfinished building in downtown Bucharest, planning to reauthorize and complete the construction, and turn it into a luxurious lifestyle hotel (formerly announced as One Plaza Athénée).

“The exclusive negotiations with Ennismore, the fastest-growing lifestyle hospitality company in the world, target the opening of Mondrian Bucharest, a stylish, modern and luxurious hotel, with chic design and vibrant social scene. This will be a significant milestone in redefining luxury and the hotel landscape in Bucharest and marks our company’s debut on the hospitality market. Mondrian Bucharest will become for sure a landmark for the city and will help increase tourism to our capital and to our country. This collaboration is a statement of our commitment to growing the attractiveness of Bucharest as a European capital”, said Victor Capitanu, Co-CEO One United Properties.

Starting with February 2024, Riad Abi Haidar will join the company as partner in the hotel division. A passionate hotelier, executive director, strategic thinker, and entrepreneurial leader, Riad Abi Haidar has over 20 years of experience in the international hospitality industry, developing and operating unique lifestyle hotels in the Middle East and south Asia. With an outstanding ability to create innovative guest experiences, Riad Abi Haidar brings extensive international experience and strong hospitality know-how. ”I am proudly joining this project of potentially bringing the Mondrian brand with Ennismore to a market with great potential as Romania. Mondrian is not just a hotel; it's a lifestyle brand, promising a new era of sophisticated experiences and elevated living. I am excited to come here and contribute with my expertise in market development, while making Bucharest and Romania more internationally known.”

The project is part of One United Properties’ effort to contribute not only to urban regeneration, but also to making Bucharest an attractive destination for tourists and locals alike. On the same street, Georges Clemenceau, the company is currently restoring a historical building, the Braikoff House, which will be known as One Athénée after the complete renovation and will positively impact the whole area near the Romanian Athénée. In 2022, One United Properties expanded efforts in landmark restoration, with the acquisition of One Downtown, (including the former Hotel Muntenia), and the former Ford factory, located within One Floreasca City, which is currently undergoing restoration and will be transformed into a retail space, called One Gallery, positioning itself as one of the largest individual investments in restoring a protected building in Romania. In total, the Gross Development Value for the restoration portfolio of the company is estimated at 189 million euros.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) is the leading green investor and developer of residential, mixed-use, and commercial real estate in Bucharest, Romania. One United Properties is an innovative company dedicated to accelerating the adoption of construction practices for safe, energy-efficient, sustainable, and healthy buildings, and has received numerous awards and recognitions for its superior sustainability, energy efficiency, and wellness. The company is publicly traded on the Bucharest Stock Exchange, and its shares are included in multiple indices such as BET, STOXX, MSCI, FTSE, ROTX and CEEplus.

Cuvinte cheie:  ONE UNITED PROPERTIES  HoteL Mondrian  Ateneul Român  Georges Clemenceau  Victor Căpitanu