George Simion, la Summitul Antreprenorilor Români: „AUR vrea ca anul viitor să câștige guvernarea și să guverneze în interesul românilor”

15 decembrie 2023, 04.22 - Afaceri   Politic   Social

București - 15 decembrie 2023 -

Președintele AUR, George Simion, a pledat, în cadrul discursului susținut la Summitul Antreprenorilor Români, pentru normalitate, subliniind că aceasta înseamnă un singur control pe an din partea instituțiilor statului, creditare avantajoasă pentru afacerile autohtone și egalitate de șanse pentru întreprinzătorii români.

„Noi pledăm pentru normalitate și în țara noastră normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituțiilor statului român. Înseamnă creditare în condiții avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exportă capitalul. Și mai înseamnă ceva care e trecut în Constituție și nu se respectă: egalitate de șanse. Astăzi, IMM-urile, ăștia mici, voi, plătiți taxe de șase ori mai mult decât o multinațională și lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, să câștige guvernarea și să guverneze în interesul românilor.

Toate celelalte multinaționale dacă au vreun control, dacă au vreo problemă, dacă le zice cineva pâs, sunt apărate de ambasade. Eu cred că avem sprijinul celor mulți și vom reuși să luăm guvernarea, dar dacă nu reușim să luăm guvernarea o să trebuiască să facem și noi Ambasada României la București ca să ne apere și pe noi, românii, de toate instituțiile statului. Sunt 63 de instituții ale statului care au atribuții de control în România. Sunt mult prea multe și, din păcate, munca în țara noastră e supraimpozitată, amendată, descurajată. Toți cei care muncesc trebuie să fie penalizați într-o formă sau alta”, a afirmat președintele AUR.

George Simion a spus că în programul de guvernare, AUR a propus pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% și încurajarea muncii, subliniind că, odată ajuns la guvernare, AUR va tăia ajutoarele sociale pentru toți cei care pot munci.

„În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% și încurajarea muncii. Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii și nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect și predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii niște adevăruri incomode și ne-am asumat niște lucruri care sunt greu de asumat.

O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toți cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistații sociali care sunt sănătoși și care pot fi angajați în câmpul muncii. Cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituțiile de control care îi călăresc, le cer șpagă și nu îi lasă să se dezvolte, este exact forța de muncă. Un nou contingent de 140.000 de cetățeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găsești oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungați peste hotare de aceste impozite și taxe, antreprenorii români nu sunt creditați, nu sunt încurajați. Și ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi și să plătim unora și altora să stea la birt toată ziua și să susțină primarul galben sau primarul roșu. E timpul să oprim aceste practici și cineva trebuie să spună cu subiect și predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci”, a declarat președintele AUR.

AUR a organizat vineri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului, „Summitul Antreprenorilor Români”, cel mai mare eveniment dedicat mediului de afaceri din România. Evenimentul a reunit peste 2000 de companii românești, care împreună au peste 300.000 de angajați. „Summitul Antreprenorilor Români” este un eveniment de anvergură națională, care își propune să devină o platformă de dialog între AUR și reprezentanții mediului de afaceri.

Cuvinte cheie:  George Simion  Summitul Antreprenorilor Români  AUR