Automatizarea dată de sistemele Senior Software a ajutat distribuitorul Verdon să obțină o cifră de afaceri de 4 ori mai mare

31 ianuarie 2024, 10.57 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București - 31 ianuarie 2024 -

Verdon, unul dintre pionierii comerțului agricol online în România, a obținut control asupra businessului și a înregistrat o creștere notabilă de când gestionează integrat afacerea cu softuri moderne de tip ERP și BI de la Senior Software. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul  beneficiază de acces în timp real la informații de interes, procese automatizate și operativitate crescută, reușind astfel să scaleze businessul și să obțină performanțele dorite.

Distribuitorul Verdon Solution se bucură de procese de lucru conectate și dispune de control și vizibilitate end-to-end asupra afacerii, în urma unui parteneriat cu furnizorul și dezvoltatorul de sisteme pentru managementul integrat al afacerilor din România, Senior Software. Compania din Sibiu, care comercializează online produse pentru agricultură și peisagistică, a reușit să obțină o cifră de afaceri de 4 ori mai mare, respectiv circa 40 de milioane de lei, de când a trecut de la vechiul program, la softuri moderne și integrate de tip ERP și BI. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul administrează optim stocurile, procesează simplu și fără erori comenzile clienților și conturează ușor strategii potrivite de business, folosind informații actualizate și previziuni cât mai exacte.

Soluția, pe care Verdon a implementat-o în urmă cu 5 ani, este formată din sistemele SeniorERP – soft ERP de management resurse și SeniorVisualBIsoft BI de raportare, analiză și vizualizare date, puse la dispoziție de către Senior Software.

”Parteneriatul cu Senior Software a apărut ca o necesitate. În momentul în care îți propui să scalezi un business, ai obligatoriu nevoie de un ERP, altfel nu ai nicio șansă să crești. Schimbări pozitive au apărut imediat după implementare: fluxuri bine stabilite, finalizarea unei comenzi într-un ritm accelerat, administrarea simplă a partenerilor, clienților, comenzilor, stocurilor, vânzărilor, dar și a zonei de contabilitate, inclusiv e-Factură. Transmiterea de date se face cu ușurință dintr-un sistem în altul, ceea ce ne ajută să prelucrăm repede comenzile, cu o eroare foarte mică, chiar deloc. Fără SeniorERP nu am fi putut procesa volumul mare de comenzi. Cel mai mult ne-a ajutat în organizarea companiei într-un singur sistem, ne-a centralizat tot ce aveam nevoie într-un singur loc.

Este foarte important să te înconjori cu oameni care știu ce fac și au viziune asupra viitorului, cum sunt cei de la Senior Software, care sunt capabili, cunosc legislațiile și partea de contabilitate și-ți înțeleg viziunea, oferindu-ți exact tehnologia de care ai nevoie să te dezvolți”, a specificat Claudiu Țăranu, CTO - Verdon Solution.

Portofoliul de 7000 de articole al companiei din Sibiu este gestionat în cel mai eficient mod, iar zilnic comenzi de ordinul sutelor sunt preluate și facturate rapid și corect, din doar câteva clickuri. Sistemul ERP este perfect integrat cu softul BI, dar și cu magazinul online al distribuitorului și, totodată, cu programul de management al depozitului, dezvoltat intern de echipa Verdon Solution, compania beneficiind astfel de un flux neîntrerupt de lucru și acuratețe maximă.  Un alt plus este interfațarea din ERP cu serviciile de curierat, în urma căreia se realizează importul automat al borderourilor, ceea ce asigură acuratețea procesului de prelucrare comenzi.

Toate informațiile de interes din companie sunt disponibile într-o singură bază de date, permanent actualizată, pusă la dispoziție de SeniorERP, ceea ce permite realizarea unui management integrat al afacerii și eficientizarea fluxurilor de business. Informațiile relevante din ERP sunt preluate automat în sistemul de Business Intelligence și utilizate în generarea de raportări și analize detaliate, ce pot fi personalizate în funcție de preferințe și sunt ușor de vizualizat și interpretat. Astfel, distribuitorul poate să observe atât situația reală și la zi din companie, cu privire la produse, clienți, vânzări pe zone sau categorii de produse, profitabilitate și nu numai, cât și direcția pe care trebuie să o urmeze pentru a crește performanțele afacerii.

”Marele avantaj oferit de SeniorERP este faptul că putem gestiona atât comenzile pentru care avem stoc, cât și pe cele pentru care nu avem stoc suficient și, în felul acesta, nu ratăm nicio oportunitate de vânzare. Facturarea se face extrem de simplu, din câteva clickuri. Un alt mare plus al ERP-ului îl reprezintă faptul că ne oferă libertatea să îl integrăm cu alte softuri în care lucrăm. Am integrat cu succes sistemul ERP cu platforma PrestaShop, dar și cu programul WMS, dezvoltat în regie proprie.

Din ERP mai putem genera rapoarte care ne sunt de foarte mare ajutor pentru a lua decizii, iar aici BI-ul vine cu un plus, în sensul că e mult mai ușor să vizualizezi grafic un raport. Foarte important este faptul că, odată ce ai customizat un tip de raport, el se schimbă în timp real, cronologic. Avem mii de produse în portofoliul nostru, coduri unice, structurate pe categorii și subcategorii, iar faptul că putem genera rapoarte detaliate ne ajută foarte mult. Consider că ritmul nostru de dezvoltare poate fi susținut cu brio de soluția integrată oferită de Senior Software”, a menționat Adrian Blaga, CEO - Verdon Solution.

Detaliile despre implementarea sistemelor și rezultatele obținute de distribuitor în urma parteneriatului cu Senior Software pot fi vizualizate urmărind Studiul de caz VIDEO - Implementare software ERP & BI în cadrul Verdon Solution:

Despre Verdon Solution

Înființată în 2014, Verdon Solution se ocupă cu distribuția de produse destinate agriculturii și peisagisticii, precum semințe, pesticide, îngrășământ, unelte de grădinărit, mașini și scule pentru construcții și amenajări, pe care le comercializează în magazinul online. Compania din Sibiu deține o suprafață de depozitare de 2500 de metri pătrați, care deservește magazinul online, și dispune de o echipă formată din 27 de angajați.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 500 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în 5 locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara), având o echipă de peste 200 de angajați.

Cuvinte cheie:  Verdon Solution  Senior Software  Adrian Blaga

Automatizarea dată de sistemele Senior Software  a ajutat distribuitorul Verdon să obțină o cifră de afaceri de 4 ori mai mare