GLOBAL FINANCE ACORDĂ RAIFFEISEN BANK TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BANCĂ DIN ROMÂNIA

02 aprilie 2024, 03.36 - Afaceri   Social

București - 02 aprilie 2024 -

Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank in Romania for 2024” de către publicația internațională Global Finance, o recunoaștere a performanței băncii și a modelului de business dezvoltat în jurul conceptului Banking 1:1.

În 2023, Raiffeisen Bank România a pus un accent deosebit pe planificarea financiară, înregistrând o creștere de 130% pentru planuri de investiții, pensii facultative și asigurări de viață cu componentă de economisire, iar prin modelul Banking 1:1 a deschis un nou capitol în relația cu clientul, oferind soluții de planificare financiară susținute de dialog direct, transparent și relevant.

”Avem  rezultate și recunoașteri care confirmă viziunea noastră: aceea de a fi mai mult decât o bancă pentru clienții noștri, de a fi un partener de încredere în planificarea financiară pe termen lung. Suntem motivați de premiul Global Finance, deoarece evidențiază performanțele echipei din România și încrederea pe care o avem în puterea inovației ca motor de creștere sustenabilă. Zdenek Romanek, Președinte și CEO, Raiffeisen Bank România.

În evaluarea performanțelor Raiffeisen Bank România, Global Finance a luat în considerare factori care au inclus evoluția și creșterea activelor, profitabilitatea instituției financiare, acoperirea geografică,  raportul bun dintre credite vs total active, respectiv buna capacitate de a mobiliza resursele atrase pentru finanțarea economiei reale.

Activele totale ale Raiffeisen Bank România au depășit pragul de 70 miliarde RON la finalul anului 2023, în creștere cu 13% față de anul anterior, iar veniturile totale au înregistrat o creștere cu 16% în 2023 față de 2022, atingând nivelul de 3,7 miliarde RON.

Rata de adecvare a capitalului băncii se situează la 21,4%, mult peste nivelul minim solicitat de BNR (17,4%). Expunerile neperformante s-au menținut la niveluri scăzute (1,6%), iar poziția de lichiditate (indicatorul de acoperire a necesarului de lichiditate, LCR) s-a situat la un nivel confortabil (267%), mult peste cerințele minime regulatorii (100%).

Divizia Corporații a Raiffeisen Bank România a continuat să susțină economia reală prin creșterea activelor ESG cu 75% (aproximativ 320 milioane euro), atingând un nivel de acoperire sustenabilă a portofoliului de aproximativ 20%.

Global Finance a urmărit și continuarea investițiilor în digitalizare, pentru a oferi o experiență bancară sigură și ușor de accesat, aliniată la așteptările și nevoile actuale ale clienților, precum și dezvoltările de  business implementate de către bancă, printre care parteneriatul cu Banca Europeană de Investiții, prin semnarea a 3 noi acorduri de garantare ce permit acordarea de credite către IMM-uri în valoare de peste 650 milioane euro în următorii ani.

Global Finance, fondată în 1987, are un tiraj de 50.000 de exemplare și cititori în 193 de țări și regiuni. Audiența publicației include persoane cu funcții de conducere din domeniul corporatist și financiar responsabili cu luarea deciziilor de investiții și strategice în cadrul companiilor multinaționale și instituțiilor financiare. GFMag.com oferă analize și articole, rezultatul a 37 de ani de experiență în domeniul financiar internațional.

Global Finance are sediul central în New York și birouri în întreaga lume. Anual, Global Finance premiază cele mai performante bănci și furnizori de servicii financiare. Premiile acordate de publicație sunt un standard de încredere și  excelență în comunitatea financiară internațională.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați în 284 de unități, 1.131 ATM-uri & MFM-uri și peste 27.800 POS-uri.

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată, suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație și nu în ultimul rând, artă și cultură. Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea “Banking 1:1", o modalitate interactivă de a simula configurarea unui plan financiar pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Cuvinte cheie:  GLOBAL FINANCE Raiffeisen Bank România Zdenek Romanek GFMag.com

GLOBAL FINANCE ACORDĂ RAIFFEISEN BANK TITLUL DE CEA MAI BUNĂ BANCĂ DIN ROMÂNIA