Rominserv, contract de 4 milioane USD pentru alimentarea cu apă a patru localităţi

22 noiembrie 2010, 02.59 - Social   Petrol

Bucureşti - 22 noiembrie 2010 - Rominserv – antreprenorul general al Grupului Rompetrol, va realiza până în 2013 proiectul de alimentare cu apă potabilă a patru comune din judeţul Prahova, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 4 milioane USD. Compania a fost desemnată câştigătoare în urma licitaţiei publice organizate de Consiliile Locale ale localităţilor Brebu, Aluniş, Vărbilău şi Slănic.

“Prin câştigarea acestor licitaţii, Rominserv demonstrează capacitatea de a-şi extinde serviciile în noi domenii de activitate, precum cele de infrastructură, unde este necesară experienţa implementării unor proiecte “la cheie”, pe care compania le desfăşoară de peste 9 ani în cadrul celor două rafinării, Petromidia şi Vega, în calitate de antreprenor general al Grupului Rompetrol”, declară directorul general al Rominserv, Bogdan Oşlobeanu.

Lucrările vor viza implementarea unui sistem microzonal de alimentare cu apă potabilă a unor localităţi din judeţul Prahova, situate pe o lungime de 39.2 km (aproximativ 25.000 de locuitori - comunele Brebu, Aluniş, Vărbilău şi Slănic). Investiţia prevede şi montarea a patru rezervoare metalice de 100, 200 şi respectiv 500 metri cubi, precum şi a două grupuri de pompare.

În prezent, Rominserv mai are în derulare proiecte de infrastructură în valoare de aproximativ 3 milioane USD, constând în lucrări de canalizare, construirea unor reţele noi de alimentare cu apă, reabilitarea şi extinderea de reţele de apă potabilă.
Pe lângă aceste proiecte de infrastructură, Rominserv va finaliza la sfârşitul acestui an construirea a patru rezervoare de stocare ulei vegetal, în baza unui acord de aproximativ 2.1 milioane USD încheiat la începutul acestui an cu Prio Extracţie, companie a PRIO SGPS S.A.*. Aceste rezervoare fac parte din cadrul unei fabrici de extracţie, care va asigura materia primă pentru producţia proprie de biodiesel a grupului Prio, cât şi pentru producţia de ulei de consum.

De asemenea, compania a finalizat în perioada 20 septembrie – 1 noiembrie lucrările aferente reviziei generale programate a Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals, aceasta coordonând peste 25 de firme subcontractoare, cu peste 2500 de oameni şi cu diferite specializări. Finalizarea cu succes a acestor lucrări determină atât o creştere a calităţii produselor în condiţii de cost redus, cât şi un indice de disponibilitate mecanică a instalaţiilor de peste 97%.

Rominserv estimează pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 200 milioane USD, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului 2009, de aproximativ 177 milioane USD. Compania deţine trei puncte de lucru în România (Năvodari, Ploieşti şi Zalău) şi două subsidiare (Palplast Sibiu şi Rominservices Therm Mangalia), iar la începutul lui 2008 a deschis o subsidiară în Kazahstan, Rominserv Kazahstan.

PRIO SGPS S.A. este o subsidiară a Grupului Martifer

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice