Au început înscrierile la School for Startups!

10 decembrie 2010, 03.07 - Afaceri

Bucureşti - 10 decembrie 2010 - Fundaţia Post-Privatizare a dat startul înscrierilor la School for Startups România, primul program anual de educaţie antreprenorială pentru antreprenorii aflaţi la început de drum, dar şi pentru cei care au idei de business şi vor să construiască afaceri de succes.

School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor în serie, angel investor şi invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din România). S4S este un program prin care tinerii sunt ajutaţi să înceapă afaceri de succes, iar antreprenorii cu experienţă pe piaţă de 1-2 ani sunt ajutaţi să îşi dezvolte afacerea în mod corect încă din faza de startup. Programul este foarte practic şi se bazează pe metoda socratică sau “metoda celor 20 de întrebări”, întrebări cheie la care trebuie să răspundă oricine, pentru a vedea dacă o afacere poate avea succes, de ce are nevoie o afacere pentru a avea succes, care sunt problemele ce pot apărea pe parcurs şi de ce este nevoie pentru fi dezvoltată în mod corect.

S4S se desfăşoară pe parcursul unui an, este deschis unui număr de 200 de antreprenori şi potenţiali antreprenori (100 pentru Bucureşti şi 100 pentru Cluj-Napoca) şi include 4 sesiuni de training intensiv a câte două zile fiecare, pentru fiecare oraş, 2 evenimente dedicate exclusiv studenţilor şi 7 sesiuni lunare de mentorat online, împreună cu echipa S4S din Marea Britanie şi cu specialişti internaţionali în diverse domenii. De asemenea, participanţii vor trebui să realizeze planuri de afaceri, ce vor fi analizate şi revizuite împreună cu una dintre cele mai bune şcoli de business din Marea Britanie.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, puteţi accesa site-ul oficial al programului S4S România, www.schoolforstartups.ro.

Programul S4S România se desfăşoară cu sprijinul lui Marius Ghenea, antreprenor în serie şi business angel. Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România şi preşedinte al Fit Distribution, Marius Ghenea predă cursuri de antreprenoriat în cadrul programului EMBA al CEU Business School şi Maastricht School of Management şi este Preşedintele Asociaţiei Române a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor” şi a fost inclus în Top 500 al revistei Forbes România.

Despre Doug Richard

Doug Richard este un întreprinzător californian de succes, cu 20 de ani de experienţă în dezvoltarea şi conducerea companiilor de tehnologie şi software. În 2005, Doug a apărut în primele două serii ale emisiunii televizate în Marea Britanie „Dragon’s Den” (concept similar Arenei Leilor). Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educaţie antreprenorială din Marea Britanie. Doug este un investitor activ şi co-fondator al Cambridge Angels. În 2010, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului. În 2007, Doug a devenit membru asociat al Royal Society of the Arts. Tot în 2010, a primit premiul de “Educatorul Anului în domeniul Antreprenoriatului”. Actualmente, este lector invitat pe teme de antreprenoriat la Universitatea Cambridge pentru programele de masterat şi doctorat în nanotehnologie. Doug îşi continuă activitatea de susţinere a întreprinderilor mici, inspirând, educând şi sprijinind antreprenori din ţară şi străinătate.

Despre FPP

Fundaţia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundaţie pentru antreprenoriat din România. Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituţie privată care promovează educaţia antreprenorială şi susţine iniţiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc – cu accent pe întreprinderile mici şi mijlocii şi start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătăţire a mediului de afaceri şi promovare a responsabilităţii sociale a întreprinderilor.

Persoana de contact:
Alina Coman