Reforma sănătăţii la analiză

Bucureşti - 08 iunie 2011 - Măsurile de reformare a sistemului de sănătate şi consecinţele introducerii coplăţii vor fi analizate de ministrul Sănătăţii, de alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi de jucători privaţi din domeniul serviciilor medicale şi al asigurărilor la evenimentul Reforma sănătăţii la analiză.

Conferinţa organizată de Eureko şi Mediafax va avea loc joi, 9 iunie, de la ora 9.30, la Hotel Radisson BLU, sala Atlas.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va discuta împreună cu ceilalţi participanţi despre necesitatea reformei în sistemul de sănătate.

Cum trebuie reformat acest sistem? Care este rolul asigurărilor de sănătate într-o economie în curs de dezvoltare? Cum s-a produs reforma sănătăţii în Olanda şi ce model ar putea urma România? Acestea sunt cateva dintre temele ce vor fi abordate în prima sesiune a evenimentului, care îi are ca vorbitori, pe lângă ministrul Cseke Attila, pe: Angela Toncescu – Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Carmen Radu - Director General Adjunct al Eureko Asigurări, Jeroen Crasborn - Director de Strategie pentru Agis, parte a Eureko Group, Lucian Duţă – Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Vasile Astărăstoae – Preşedintele Colegiului Medicilor din România şi Sergiu Neguţ - Director Executiv al furnizorului de servicii medicale Regina Maria.

Cea de-a doua parte a evenimentului va consta într-o masă rotundă ce-i reuneşte pe: Frans van der Ent - Country Manager Eureko în România, dr. Cristian Vlădescu – Directorul General al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Lucian Duţă, Angela Toncescu, Jeroen Crasborn, Carmen Radu şi Sergiu Neguţ.

Lectorii vor pune în dezbatere, printre altele, tema consecinţelor introducerii coplăţii - cum vor fi afectaţi pacienţii, medicii de familie, clinicile private şi companiile farmaceutice de introducerea coplăţii şi ce categorii sociale vor fi scutite de coplată – şi pe cea a modelelor de funcţionare a sistemului de sănătate în alte ţări europene – care este rolul asigurărilor de sănătate şi cât contribuie ceilalţi pacienţi din statele UE la sistemul medical.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor, medici din sistemul privat şi cel public de sănătate, proprietari de cabinete private, furnizori de servicii medicale şi consultanţi.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.mediafaxtalks.ro/reforma-sanatatii.

Despre Eureko

Eureko este un grup de asigurări nelistat la bursă, activ în alte şapte țări europene, în afară de ţara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurări – generale, sănătate și protecția veniturilor – și serviciile legate de asigurări de viață și pensii administrate privat. Bazându-ne pe rădăcinile noastre cooperatiste, avem o misiune clară: să fim cel mai de încredere asigurator. Ne urmăm această ambiție prin orientarea către clienți și către rezultate, în toate activitățile în care ne implicăm.
Grupul este prezent în România prin Eureko Asigurări și Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face parte din cel mai mare trust media din România şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri.

Din 2006, Mediafax organizează evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe:
Ioana Chira
PR Manager Mediafax –