RBS a prezentat instituţiilor financiare din România oferta Grupului pentru pieţele asiatice

08 august 2011, 10.27 - Afaceri   Bănci / Asigurări

Bucureşti - 08 august 2011 - Miercuri, 27 iulie, doi reprezentanţi ai Grupului RBS Londra şi Hong Kong, Graham Woodcock, Director tranzacţii bancare pentru instituţii financiare pe zona Europa de Centrală şi de Est şi H.S. Lee, Director plăţi internaţionale pe zona Asia, au susţinut la sediul RBS România din Bucureşti o prezentare asupra modului în care Grupul RBS poate îniţia parteneriate cu bănci locale din România pentru a le facilita accesul la pieţele strategice din Asia. Această propunere a Grupului RBS, dedicată zonei asiatice, include şi decontarea în Yuan Renminbi.

Masa rotundă a vizat mai ales experţi din zona bancară românească, fiind prezenţi reprezentanţi a nu mai puţin de 14 bănci din sistem. Johan Gabriels, Preşedintele RBS Romania a deschis discuţiile din cadrul întâlnirii care a beneficiat şi de prezenţa unor specialişti ai sucursalei locale, alături de cei doi reprezentanţi ai Grupului RBS.

„RBS este una dintre puţinele bănci internaţionale care au capacitatea de a asista direct companii multinaţionale în desfăşurarea activităţilor de comerţ cu Asia. Venim cu această propunere datorită faptului că schimburile comerciale pe care România le desfăşoară cu Asia în general şi cu China în special, înregistrează o creştere ca importanţă şi volum.” a declarat Graham Woodcock, Director tranzacţii bancare pentru instituţii financiare pe zona Europa Centrală şi de Est, Grupul RBS.

Grupul RBS este prezent pe piaţa din China şi alte pieţe din Asia de peste 100 de ani şi a acumulat o experienţă semnificativă în această zonă geografică. RBS este una dintre puţinele bănci globale care au acces direct la sistemul chinez de decontare. Piaţa chineză şi alte pieţe asiatice au un potenţial foarte ridicat de creştere. Numai în 2010, schimburile comerciale între România şi Asia s-au ridicat la aproape 7,16 miliarde de dolari. În plus, China este pe locul şapte între partenerii de comerţ ai României.

Pentru informaţii despre RBS România vă rugăm să o contactaţi pe Cristina Mihăilă, Manager Relaţii Publice şi Comunicare, la cristina.mihaila@rbs.com.

Note pentru editori:

În România, banca este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, deserveşte clienţii persoane juridice şi fizice prin intermediul locaţiilor sale situate în Bucureşti, Arad, Braşov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara. Clienţii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviţi prin intermediul celor patru lounge-uri situate în Bucureşti (World Trade Center, Unirea şi Lakeview) şi Constanţa.

Pentru mai multe detalii despre RBS Bank (România) S.A. vizitaţi www.rbs.ro.

Cuvinte cheie:  RBS  financiar