Salans, consultant OPSPI în selectarea intermediarului pentru oferta publică Romgaz

08 august 2011, 04.23 - Afaceri   Petrol

Bucureşti - 08 august 2011 - Salans va oferi consultanţă juridică în procesul de achiziţie a serviciilor de intermediere privind derularea ofertei publice iniţiale de acţiuni ale Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" S.A., în urma selectării firmei, prin licitaţie, de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Procesul va acoperi faza de pregătire a documentaţiei necesare selectării intermediarului, precum şi monitorizarea activităţilor de derulare a ofertei publice şi de admitere a valorilor mobiliare la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Echipa de consultanţi juridici din partea Salans va fi coordonată de Anda Todor, Managing Partner, alături de Septimiu Stoica, Of Counsel.

“Intrarea unui nou şi important emitent, cum este Romgaz, pe piaţa de capital va avea un puternic efect pozitiv”, a spus Anda Todor. “În ce ne priveşte, suntem bucuroşi să adaugăm în portofoliul nostru activitatea de consultanţă juridică pentru un proiect de un astfel de calibru şi să contribuim la reuşita listării”.

Strategia de privatizare prin ofertă publică a Societăţii Naţionale de Gaze Naturale “Romgaz” SA a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 831 / 2010, care prevede vânzarea, prin ofertă publică iniţială, a unui pachet de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al companiei, administrat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Salans are un portofoliu solid în domeniul pieţei de capital, fiind firma de avocatură care a acordat consultanţă juridică pentru listarea primei companii româneşti pe bursa de la Londra. Firma şi-a întărit acest departament prin cooptarea, în urma cu trei ani, a lui Septimiu Stoica, una din figurile marcante ale pieţei de capital din România.

Salans (www.salans.com) este o firmă internaţională de avocatură cu peste 750 de avocaţi şi 1.500 de angajaţi în 22 de birouri. Salans LLP are birouri sau birouri asociate în: Alma-Ata, Baku, Barcelona, Beijing, Berlin, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Frankfurt, Hong Kong, Istanbul, Kiev, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Praga, Shanghai, St. Petersburg, Varşovia.

Contact:
Iulia Enescu