Comunicat de presa Banca Comercială Feroviara

12 septembrie 2011, 01.52 - Afaceri   Bănci / Asigurări

Bucureşti - 12 septembrie 2011 - Banca Comercială Feroviara S.A. este una din primele banci din România care oferă clienților persoane fizice posibilitatea de a achita contribuțiile, impozitele, taxele sau obligațiile la bugetul statului sau bugetul administrațiilor locale.

Banca Comercială Feroviara S.A. pune la dispoziţia clienţilor persoane fizice din toată ţara, identificate fiscal prin cod numeric personal, o alternativă comodă, eficientă şi la costuri zero, de a plăti o gama larga de impozite şi taxe precum: impozitul pe venituri din activităţi independente, amenzi şi alte sancţiuni, impozitul pe terenuri de la persoane fizice, impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, taxe consulare, taxe pentru eliberări de permise şi certificate, asigurări sociale pentru venituri din prestări de servicii, impozitul pe clădiri de la persoane fizice, impozitul pe mijloacele de transport deţinute de persoane fizice, impozitul pe venituri din concesiuni şi închirieri etc.

Serviciul va fi disponibil clienţilor din data de 20 septembrie 2011, iar lista completă a conturilor de venituri bugetare/disponibilități în care pot fi achitate impozitele şi taxele poate fi accesată pe site-ul Ministerului Finantelor Publice: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Aplicatii/OP_FV/opfv2010/Anexa_conturi.pdf.

Serviciul este gratuit, fără comisione de plată.

Clienții vor putea completa la ghiseele băncii un ordin de plată standard în care să fie cuprinse toate informațiile necesare efectuării plății sau se vor putea prezenta un ordin de plată tipărit din aplicația pusă la dispoziție, gratuit, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/programeutile/programe_OPFV.htm.

Cadrul legislativ, modificat în luna Decembrie 2010, prin publicarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului, permite Ministerului Finanţelor Publice să deschidă conturi tranzitorii la instituţiile de credit, pe bază de convenţii bilaterale încheiate între părţi, cu scopul de a colecta contribuţiile, impozitele, taxele sau alte obligaţii faţă de bugetul general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, clienţi ai instituţiilor de credit respective.

Banca transmite către Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul unui canal securizat, un mesaj electronic conţinând detaliile complete privind operaţiunile de plăti individuale aferente sumelor colectate. În baza informaţiilor cuprinse în mesajul electronic, Ministerul Finanţelor Publice asigură transferul sumelor către conturile corespunzătoare de venituri bugetare, în termen de maxim o zi lucrătoare de la data creditării contului deschis la trezoreria operativă centrală.

Detalii despre produsele şi serviciile Băncii Comerciale Feroviara găsiţi pe site-ul BCF: www.bfer.ro sau puteţi obţine direct la sediile unităţilor teritoriale din oraşele Bucureşti, Arad, Baia Mare, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov şi Târgu Mureş.

Banca Comercială Feroviara S.A.
Adresa: Str. Popa Tatu nr. 62A, Tronson A, Sector 1, Bucureşti, România

Cuvinte cheie:  Comunicat  Banca Comercială Feroviara