Premierul Călin Popescu Tăriceanu deschide conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry

16 octombrie 2008, 01.39 - Afaceri   Auto   Industrie

BUCUREŞTI - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 12:44, 13.10.2008

Premierul Călin Popescu Tăriceanu va deschide, marţi, 28 octombrie, conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, o organizează în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Evenimentul are ca temă principală analiza pieţei auto din acest an şi a tendinţelor pentru 2009 şi va reuni principalii jucători pe această piaţă şi reprezentanţi ai autorităţilor.

După cuvântul de deschidere al prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, participanţii la prima sesiune a conferinţei vor discuta, printre altele, despre trendul descendent al pieţei auto în 2008, despre influenţa crizei financiare globale asupra pieţei auto din România şi despre modalităţile prin care vor fi atraşi clienţii în condiţiile trendului de pe piaţă. Totodată, ei vor analiza oportunităţile şi dezvoltarea sectorului de piese şi componente auto.

Cea de-a doua sesiune va pune în discuţie taxa auto, chestiunea surselor alternative de propulsie şi politica Uniunii Europene de eficientizare a consumului şi reducere a emisiilor de CO2, precum şi tema condiţiilor de creditare pentru achiziţia unui automobil şi a evoluţiei leasingului auto în 2008 şi 2009.

Printre vorbitorii conferinţei se numără Ernest Popovici – preşedinte APIA, Attila Korodi – ministrul Mediului, Brent Valmar – vicepreşedinte APIA şi director general Porsche România, François Fourmont – director general Automobile Dacia SA, Constantin Stroe – preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Marius Tudor – secretar general APIA şi Kurt Leitner – CEO Porsche Leasing.

Moderatorii celor două sesiuni sunt Ernest Popovici – preşedinte APIA, respectiv Cristian Constantinescu – director general Allianz Ţiriac Asigurări.

Piaţa auto din România nu a mai păstrat în acest an trendul ascendent anterior. În condiţiile plafonării pieţei, tot mai multe companii se orientează spre servicii, extinderea perioadelor de promoţii, precum şi abordarea mai atentă a clienţilor în showroom şi în prezentarea maşinii. Pe de altă parte, dublarea preţului petrolului în ultimul an şi creşterea continuă a preţurilor la materii prime i-au făcut pe producători să se gândească la tehnologii alternative de fabricare a autoturismelor şi să investească masiv în logistică. În acelaşi timp, companiile de asigurări şi leasing caută noi soluţii de atragere a clienţilor.

În acest context, Mediafax Talks about Auto Industry propune un dialog între producători şi importatori de autoturisme şi de componente auto, societăţi de asigurări şi leasing, companii producătoare de combustibil şi autorităţi.

Mediafax Talks about Auto Industry se va desfăşura marţi, 28 octombrie, în Salonul Le Diplomate al Hotelului Hilton, începând cu ora 9.30. Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/auto-industry sau telefonic la 031.825.64.31, până pe 27 octombrie.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu APIA şi cu sprijinul Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Conferinţa are ca sponsor compania Dacia, iar ca partener media ziarul Gândul.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără: fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează şi consumatorilor finali, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea agenţiei Mediafax din Cehia, în luna iunie.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Executive Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031/82.56.129.

Cuvinte cheie:  mediafax  apia  conferinţă