Adecco Resurse Umane premiază Excelența

Bucureşti - 08 noiembrie 2011 - Primul ciclu al „Programului multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de angajabilitate” se apropie de final și odată cu încheierea acestuia, Adecco Resurse Umane premiază Excelența. Galele Adecco pentru Excelență debutează cu evenimentul din Sibiu, în data de 09 Noiembrie 2011 începând cu ora 19, în Sala Habitus. Cu această ocazie, vor fi urmărite realizările primului an de activitate și vor fi premiați beneficiarii care au obținut rezultate deosebite în urma activităților desfășurate. Galele Adecco pentru Excelență vor continua apoi, în cea de-a doua jumătate a lunii Noiembrie, în celelalte două locații ale proiectului - Cluj-Napoca, respectiv Timișoara.

Cu ocazia organizării Galelor Adecco pentru Excelență, cei prezenți vor fi invitați să urmărească în cuvinte și imagini ce a însemnat primul an al proiectului. Concluziile primelor 10 luni de activitate vor fi împărtășite de membrii echipei de implementare, companii partenere, universități partenere și cei 210 studenți beneficiari ai activităților de consiliere individuală în carieră, training-uri axate pe dezvoltarea soft-skills și formare prin derularea stagiilor de practică profesioniste. Toate acestea vor fi urmate de festivitatea de premiere a Excelenței prin care vor primi distincții studenții, tutorii de practică și reprezentanții Universităților partenere care au obținut cele mai bune rezultate în urma activităților derulate.

În câteva cuvinte, primul ciclu al „Programului multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de angajabilitate” a însemnat:

- 450 de studenți consiliați în carieră

- 250 de studenți plasați în stagii de practică

- 210 studenți care au participat la training-uri axate pe abilități transversale

- 108 companii și instituții partenere pentru stagiile de practică

- 180 de studenți care au învățat să lucreze în echipă

- 60 de studenți care au scăpat de tracul unui discurs public

- 60 de studenți cu abilități de lider

Galele Adecco pentru Excelență marchează nu doar finalul primului ciclu al proiectului, ci și începutul celui de-al doilea, experiența primului an fiind valorificată în vederea aducerii de îmbunătățiri în viitoarele activități. În acest sens, cel de-al doilea an va presupune un mod inovator de repartizare a studenților pentru desfășurarea stagiilor de practică: website-ul proiectului www.practica-ta.ro este astfel gândit încât să devină prima platformă de identificare și alegere a stagiilor de practică relevante la nivel național, prin intermediul căreia studenții să poată vizualiza și aplica online la stagiile de practică pentru care manifestă interes.

Prin toate aceste activități, ”Programul multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de angajabilitate” (cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”) vine în întâmpinarea nevoii de creştere a ocupabilităţii, adaptabilităţii şi mobilităţii pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi ai universităţilor partenere.

Persoană de contact:
Manager Marketing