Energie din lignit (Lignite Energy): Un combustibil convenabil pentru industria asfaltului

22 octombrie 2012, 10.02 - Afaceri   Energie

Bucuresti - 22 octombrie 2012 - Noua moara de carbune a RWE Power creste capacitatea de productie cu 500.000 de tone – avantaje considerabile privind costurile, comparativ cu petrolul sau gazul

Köln – Luand in considerare volatilitatea pietelor energiei si a marfurilor, sectoarele care folosesc intensiv energie, precum industria asfaltului, sunt in cautare de combustibil la preturi mici si predictibile, si disponibil pe termen lung. Mai trebuie luata in considerare si nevoia unei oferte flexibile de foarte buna calitate.

Lignitul uscat si pulverizat a devenit un substitut convenabil ca pret al antracitului, gazelor naturale si al produselor din petrol. Acest combustibil este comercializat in Europa sub numele de “lignite energy pulverized” (energie din lignit pulverizat) de Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB), o subsidiara a RWE Power AG.

Pretul avantajos, comparativ cu cel al altor resurse de energie, a facut ca acest combustibil industrial sa fie lider de piata indiscutabil pentru producatorii germani de asfalt. Companii din intreaga Europa pot beneficia de avantajele oferite de utilizarea energiei din lignit pulverizat.

Livrarile se fac prin intermediul camioanelor cisterna sau a marfarelor, pe calea ferata. Urmatorii pasi pana la utilizarea lignitului pulverizat sunt realizati in sistem inchis, ca in cazul petrolului sau al gazului. Investitiile in silozuri, instalatii de dozare si furnale – aproximativ 300.000 de euro pe unitate de productie – se recupereaza de obicei in mai putin de doi ani.

Companiile europene descopera liderul de piata din Germania

RBB incheie contracte pe termen lung si livreaza combustibilul la preturi fixe stabilite in prealabil. Fluctuatiile in pretul energiei nu mai reprezinta asadar o problema. Operatorul fabricii se va bucura de predictibilitate in privinta costurilor, ceea ce ii va da siguranta de care are nevoie.

Prin punerea in functiune a celei de-a doua mori de carbune in iulie 2012, RWE Power si-a marit capacitatea anuala de productie la peste de trei milioane de tone de lignit pulverizat, astfel incat in viitor va putea face fata fara probleme cererii crescande de lignit pulverizat. Clientii din Franta si Benelux, si chiar si cei din Europa de Est, apreciaza acest lucru.

Pentru mai multe informatii vizitati www.lignite-energy.com.

Press Contact:
Rheinbraun Brennstoff GmbH
Jürgen Bauer
Havlickova 114,
CZ-266 01 Beroun
Tel. +420-311 610 048
Fax.+420-311 610 046
Mobil +49-162-262 4024
E-Mail: ju.bauer@rwe.com

Cuvinte cheie:  moara  lignit  asfalt