Premiul pentru cea mai buna regie, oferit de JTI la Comedy Cluj

23 octombrie 2012, 03.24 - Artă & Entertainment   Evenimente

Bucureşti - 23 octombrie 2012 - In cadrul Galei de inchidere a festivalului de film Comedy Cluj, care a avut loc pe 21 octombrie, la Cluj Napoca, premiul pentru cea mai buna regie a fost oferit de JTI. Premiul i-a fost decernat regizoarei Tanya Wexler, pentru regia peliculei de lung metraj Hysteria (coproductie Marea Britanie / Franta/ Germania).

”Poate sunt mai putini cei care stiu ca JTI este al treilea mare producator de tigarete la nivel mondial, decat cei care stiu ca JTI este partener si sustinator al marilor evenimente si institutii culturale, nu doar in Romania, ci si in lume. Este o mare bucurie pentru noi sa sprijinim intiative locale, mai ales atunci cand orasele Romaniei isi cauta identitatea culturala. Daca e iunie, e TIFF. Daca e octombrie, e Comedy. Imi amintesc de ceea ce spunea la un moment dat presedintele american Thomas Jefferson: ”Traiesc pentru carti”. Parafrazand, as spune ca orasul Cluj traieste pentru filme si prin filme. Comedy Cluj face parte dintre evenimentele care pun Romania pe harta culturala a lumii, si pe care JTI este onorat sa le sprijine”, a declarat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, cu ocazia decernarii premiului pentru cea mai buna regie.

Juriul sectiunii dedicate productiilor de lung metraj din cadrul celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Comedy Cluj a fost compus din Thom Palmen - director Umea Film Festival din Suedia, Laurentiu Damian - regizor si scenarist roman, prof.univ.dr. al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale din Bucuresti, Sebastian Stern - regizor german, castigator al premiului pentru cea mai buna regie in cadrul Comedy Cluj 2011, Declan Cassidy - regizor si scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy si Vivek Singhania - producator indian, dezvoltator a numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

In acest an, la Comedy Cluj au fost inscrise 130 de filme, au participat peste 100 de invitati din industria filmului romanesc si strain, au avut loc zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expozitii, piese de teatru, spectacole stradale).

JTI este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai evenimentelor culturale in Cluj Napoca. JTI este partener al Transilvania International Film Festival, iar anul trecut, pentru prima data, Intalnirile JTI, cel mai important eveniment cultural organizat de JTI Romania, au avut loc si in Cluj.

JTI este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci renumite pe plan international precum Winston, Mild Seven si Camel. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva, Elvetia, JTI are operatiuni in 120 de tari si circa 25.000 angajati.

Pentru mai multe informatii, vizitati

Cuvinte cheie:  JTI  Comedy Cluj  premiu