Proiectul RIES continuă activităţile de selectare a viitorilor antreprenori

28 februarie 2013, 06.58 - Afaceri   Social

Bucuresti - 28 februarie 2013 -

În luna februarie 2013, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană continuă activităţile de selectare a 120 de persoane din cadrul grupului defavorizat de către BAAS, în cadrul proiectului strategic „RIES – Reţeaua incubatoarelor de economie socială, abordare strategică a dezvoltării resurselor umane”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013.

În perioada decembrie 2012 – martie 2013, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană şi partenerii săi au derulat întâlniri cu persoanele interesate de proiect pentru a putea selecta persoanele cu cel mai mare potenţial şi înclinare către antreprenoriat. După efectuarea selecţiei, cele 120 de persoane (30 pers/regiune), aceştia vor fi susţinuţi atât profesional cât şi financiar pentru a îşi deschide o afacere de succes.

Proiectul, „RIES – Reţeaua incubatoarelor de economie socială, abordare strategică a dezvoltării resurselor umane”, ce se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, având un buget de aproximativ 5 mil. Euro, are ca obiectiv general dezvoltarea de iniţiative specifice economiei sociale. Proiectul prevede dezvoltarea a 4 structuri de tip incubator de economie socială, respectiv câte un incubator în fiecare regiune vizata prin proiect (Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Sud-Est). În medie, este prevăzută susținerea a 5 afaceri sociale (structuri de tip întreprindere de economie socială) în cadrul unui incubator.

Proiectul este implementat de către Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, în calitate de beneficiar, SC Competitive in Business &Consulting SRL, Academia de Studii Economice din București, SC Cardinal Jobs SRL, SC Synthesis Management Consultants SMC SRL, în calitate de parteneri naţionali, şi Bolt International Consulting, în calitate de partener transnaţional.

Relaţii suplimentare se pot obţine la
numărul de telefon 0372 876 127
persoane de contact:
Alexandra Tănasie – expert informare și publicitate şi
Catrinel Mocanu – expert asistent informare și publicitate, sau pe pagina web a proiectului:

Cuvinte cheie:  Media One  Proiect  RIES