Corina ”8847” susține campania lansată de ”Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România Horia Moțoi”

03 aprilie 2013, 10.10 - Sănătate   Social

Bucuresti - 03 aprilie 2013 - Corina Bud, una dintre cele mai apreciate artiste din showbiz-ul românesc, susține campania de conștientizare și strângere de fonduri lansată de Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România, Horia Moțoi.

În 2008, Organizația Națiunilor Unite a decis ca data de 2 aprilie să fie declarată ”Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”, afecțiune care atinge anual 1 copil dintr-o sută.

Anul acesta, Corina, artistă ale cărei piese sunt apreciate de milioane de fani, a acceptat să renunțe la numele care a consacrat-o în favoarea 8847, numărul de SMS la care Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România Horia Moțoi poate primi donații.

” Înainte de orice, trebuie să ne aplecăm asupra laturii noastre umane, iar acesta este un motiv suficient pentru a răspunde DA unei astfel de solicitări. Am fost profund impresionată de eforturile, uneori supraomenești, pe care le fac copiii depistați cu autism pentru a face lucruri care nouă, celorlalți, ni se par uneori mai mult decât banale. Mi se pare incredibilă și, cu atât mai mult lăudabilă, determinarea cu care luptă, luni de zile, părinții și echipele de terapeuți din centru, pentru a-i ajuta pe copii să conștientizeze nevoi primare( cum este setea) și să le exprime. Le mulțumesc acestor OAMENI că există și că mi-au oferit șansa de a le sta alături ”, a explicat Corina.

Campania lansată de Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România Horia Moțoi și Corina își propune să atragă atenția asupra șanselor pe care copiii care suferă de autism le au dacă beneficiază de un tratament adecvat și cu rezultate demonstrate științific.

Persoanele care doresc să susțină campania de conștientizare pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8847.

”Îi mulțumim Corinei, care ne-a impresionat prin deschidere, seriozitate și profunzime, pentru că s-a alăturat imediat demersului nostru de strângere de fonduri, pentru a acoperi o parte din costurile necesare intervenției. Îi mulțumim că a spus DA, fără ezitare, unei idei fără precedent în România, aceea de a renunța la propria identitate pentru o cauză socială”, a declarat Valerica Grigore, reprezentant al Asociației pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România, Horia Moțoi.

Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România Horia Moțoi funcționează din 2004 când doi români, părinții unui copil depistat cu autism au descoperit în Marea Britanie centrul UK Young Autism Project, care foloseau o metodă eficientă (necunoscută până atunci în România) de intervenție, denumită Applied Behavioral Analysis / Analiză Comportamentală Aplicată, pe scurt ABA.

”ABA se bazează pe motivarea permanentă a copilului și pe repetarea mesajului și da rezultate demonstrate științific. O parte dintre copiii incluși în programul adus de asociația noastră frecventează astăzi școli și grădinițe de masă, ceea ce înseamnă că intervenția a dat rezultate”, au explicat reprezentanții centrului Horia Moțoi din București.

Cuvinte cheie:  Campanie  copii  autism