BDO anunta fuziunea din Hong Kong

15 aprilie 2009, 02.51 - Afaceri   Finanţe / Contabilitate

Bucureşti - 15 aprilie 2009 - BDO McCabe Lo Limited, Firma Membra BDO din Hong Kong, a anuntat finalizarea cu succes a preluarii Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited in cadrul firmei existente, decizia urmand sa intre in vigoare la 1 Mai 2009. Firma preluata isi va schimba numele in BDO Limited.

Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited opereaza din 1981 si este o firma cu reputatie, de mare succes in Hong Kong. Noua parteneri si peste 200 de angajati se vor alatura BDO, iar cei doi parteneri seniori, Clement Chan si Hong Ng, vor face parte din consiliul director al firmei. Firmele fuzionate vor avea impreuna peste 700 de angajati si un volum al onorariilor de peste 300 de milioane HKD (echivalentul a 38 milioane US$ sau 30 de milioane de Euro).

Albert Au, managing partner al BDO Hong Kong, a declarat: “Evenimentul reprezinta o dezvoltare semnificativa pentru firma. In ultimii 5 ani ne-am bucurat de o crestere importanta, dublandu-ne marimea pe parcursul acelei perioade. Aceasta fuziune va consolida pozitia noastra de a cincea firma de contabilitate, audit si consultanta din Hong Kong, permitandu-ne astfel sa concuram mai eficace cu cele mai mari retele de firme de profil. Suntem impresionati de profesionalismul si dedicatia pentru calitatea auditului demonstrate de Shu Lun Pan Horwath. Multiplele sinergii ale fuziunii se vor concretiza in oportunitati importante pentru oamenii nostri. Intr-o perioada a declinului economic, evenimentul reprezinta o infuzie de optimism pentru partenerii si personalul din ambele firme; privim acum spre viitor cu incredere si entuziasm.”

Clement Chan, managing partner al Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited a adaugat: “Credem, de asemenea, ca avem multe in comun cu BDO. Este foarte interesant faptul ca valorile lor sunt extrem de similare si compatibile cu ale noastre. Impreuna, vom fi o forta importanta si fuziunea va reprezenta o platforma excelenta pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor globali.”

Jeremy Newman, CEO al BDO International, a declarat: “Suntem incantati de aceasta veste. BDO Hong Kong este un jucator cheie in dezvoltarea afacerii noastre in China. Aceasta fuziune, impreuna cu admiterea recenta ca Firma Membra BDO a uneia dintre cele mai mari firme locale, a demonstrat preocuparea noastra pentru aceasta regiune si va oferi pietei o libertate mai mare de alegere, precum si un concurent credibil pentru Big 4.

Cumulat, firmele BDO vor avea mai mult de 4,000 de parteneri si angajati in China si o cifra de afaceri ce va depasi 1.2 milioane RMB (175 de milioane US$, 134 milioane Euro), detinand birouri in orase cheie, precum Beijing, Guangzhou, Hong Kong, Shanghai, Shenzhen and Wuhan.”

Un Consiliul Director va fi infiintat ca unitate principala de management a firmei. El va fi responsabil de stabilirea si implementarea strategiei pe termen lung, a politicilor si reglementarilor firmei.

Pentru mai multe informatii contactati:
Mary Joyce Leung, BDO McCabe Lo Limited
Tel : (+852) 2853 1426; e-mail: mjleung@bdo.com.hk
Julia Henniker-Heaton, BDO International Executive Office, Brussels
Tel: (+32 2) 778 0130; e-mail: jhenniker@bdoglobal.com

Cuvinte cheie:  audit  companii  bdo