Brasov International Film Festival & Market - Un Triumf

Braşov - 09 august 2013 - Carpeta rosie, lumini si camere de filmat reprezinta elementele existente in fiecare noapte intre 1 si 11 august. Brasovul si intreaga lume sunt martori la crearea istoriei in acest moment. Cel mai important si recunoscut festival de film nonviolent din lume, Brasov International Film Festival & Market si-a deschis portile cu o mult asteptata si anticipata Seara de Gala. Pentru o perioada de unsprezece nopti, orasul vibreaza in flacari. Celebritati, personalitati nationale si internationale se afla in orasul de sub Muntii Carpati, Brasov, noul centru de Productie Internationala din Europa.

Faimoasa actrita romanca, Clara Voda, participa la eveniment. Actori americani precum Roget Ellis si Sophia Gilberto sunt prezenti. Actrita romanca internationala in devenire, Denisa Barvon, se afla aici. Patricia Gallego Garcia, membra a echipei executive a Institutului Cubanez de Arta si Cinematografie (Instituto Cubano del Arte e Industria Cinematográficos - ICAIC) se afla in oras pentru Festival. Regizorul de film premiat international Bruno Pischiutta si Daria Trifu, directorul Festivalului, au deschis a doua editie Brasov International Film Festival & Market si, in fiecare noapte, introduc peliculele publicului.

In Seara de Gala, in timp ce musafirii Festivalului se bucurau de cina in incinta Hotelului ARO Palace, seara a debutat cu parada soldatilor prezentati cu sulite si vestimentatie renascentista urmati de muzicienii care au prezentat arii renascentiste inaugurand deschiderea evenimentului. Participarea soldatilor a fost otinuta in urma colaborarii cu institutia Consiliului Judetean Brasov (Brasov Province Council).

Noaptea de Joi a fost dedicata familiilor! Familiile si copiii participa la ecranizarea unei pelicule speciale, jumate animatie, jumate actorie. Fiecare ecranizare este urmata de aplauze iar publicul este incantat si felicita organizaorii pentru succesul acestui Festival important.

Editia speciala a revistei DARIA! 2013 a fost publicata si este inmanata tuturor participantilor. Aceasta editie bilingva (Engleza/Romana) a fost produsa special pentru Brasov International Film Festival & Market 2013. Este distribuita pretutindeni in Brasov in cursul Festivalului si va fi distribuita in toata lumea pentru un an la diferite festivaluri de film si evenimente speciale. DARIA! este o revista coffee-table (cu coperta lucioasa), foarte eleganta, orientata pe arta, divertisment si business.

• DARIA! de asemenea disponibila acum on-line pe site-ul: www.brasovfilmfestival.com/dariamagazine

Brasov Film Center produce un documentar despre Festival. Documentarul este regizat de Aida Manescu si produs de Bruno Pischiutta.

Workshopurile de Film Internationale iau loc in fiecare zi de pe 1 august pana pe 11. Talente nationale si internationale participa. Workshopurile sunt filmate si cursuri complete de actorie, regie, produtie si scenaristica vor fi disponibile pe DVD si vandute in intreaga lume.

Brasov International Film Festival & Market (BRIFF), in a doua sa editie, prezinta numai filme de lungmetraj. Un total de noua lungmetraje din intreaga lume sunt selectate in fiecare an pentru a concura pentru premii si recunoastere la acest Festival de Film exclusiv in Europa.

Brasov International Film Festival & Market este detinuta si organizata in privat de Brasov Film Cener s.r.l. (www.rollywood.org), companie Romana cu sediul in Brasov. Brasov Film Center este finantat de Global Film Studio Inc. (www.globalfilmstudio.com), companie Canadiana cu sediul in Toronto.

Contact Information: Brasov Film Center (00) 407-2196-5886 info@rollywood.org

Cuvinte cheie:  Festival  film  Braşov