Conferinţa „Mediafax Talks about SME`s” - ediţia a VII-a: cum susţinem IMM-urile şi rolul antreprenoriatului

26 septembrie 2013, 09.05 - Afaceri   Media / Publicitate   Evenimente

Bucuresti - 26 septembrie 2013 -

Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Unicredit Ţiriac Bank,  a organizat conferinţa Mediafax Talks about SME`S, ediţia a VII-a, care a avut loc marţi, 24 septembrie 2013, începând cu ora 09:30 , în Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas.

La conferinţă au fost prezenţi următorii lectori: Maria GRAPINI - Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism ; Adrian VASILESCU – consilierul guvernatorului BNR; Bogdan Paul DOBRIN - Preşedinte, ANRMAP; Codruţ NICOLAU - Director Strategie Retail, UniCredit Tiriac Bank; Marius GHENEA  - antreprenor; Camelia ŞUCU - antreprenor; Bogdan BALACI - CEO, Ymens.

Seria de conferinţe Mediafax Talks about SME`s ajunsă deja la a şaptea ediţie şi, aşa cum v-a obişnuit, a beneficiat de prezenţa celor mai importanţi lectori din domeniu, atât reprezentanţi ai IMM-urilor, cât şi reprezentanţi ai Guvernului României şi ai instituţiilor publice implicate.

Prin această conferinţă ne-am propus sǎ intermediem relaţia dintre autoritǎţi şi toţi cei implicaţi în activitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

S-a discutat despre rolul IMM-urilor în economia românească; mǎsurile statului de sprijinire a IMM-urilor; reglementările privind achiziţiile; noua lege a impozitului forfetar; facilitǎţile fiscale ce pot fi avute în vedere pentru IMM-uri; înlesnirea accesului IMM-urilor la finanţare; oferta băncilor pentru susţinerea antreprenoriatului, precum şi soluţii IT pentru dezvoltarea IMM-urilor şi pentru reducerea costurilor.

"Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oamnei de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic", a spus ministrul Maria Grapini.

"La IMM ... reducem pragul de experienţă similară, cine a făcut un contract de 50.000 de euro poate să facă şi de 100.000. Să vină la achiziţii publice cu experienţă similară la jumătate faţă de solicitările actuale. La fel cum e la cifra de afaceri", a spus Bogdan Paul Dobrin, la conferinţa MEDIAFAX Talks About SME's.

"Lumea merge spre taxe foarte mari pentru materii prime şi materiale, pentru resurse. Resursele vor costa foarte mult sub efectul impozitării. Munca, tocmai pentru a stimula performanţa, inovaţia, va fi impozitată la minim. Şi România are de gândit, nu cumva este timpul de această schimbare?", a spus Adrian Vasilescu consilierul guvernatorului BNR la seminarul Mediafax Talks about SME's.

"În primele opt luni ale anului UniCredit Ţiriac Bank a acordat credite noi în creştere cu 4,68% faţă de anul trecut, iar pe segmentul IMM creşterea a fost de 9,03%, adică 320 de milioane de lei credite noi. Antreprenorii care au avut proiecte viabile au găsit 320 milioane de lei bani nou nouţi la UniCredit", a spus Codruţ Nicolau la conferinţa MEDIAFAX talks about SME's.

El a arătat, în contextul în care mulţi oameni de afaceri reclamă lipsa finanţării, că în România există cel puţin două bănci "foarte dispuse" să ofere credite pentru antreprenori.

"În cazul în care există business de calitate, avem sute de milioane de euro pentru a-i plasa în astfel de companii. Nu ne interesează un sector anumite, deşi ne îndreptăm mai ales spre acelea care aduc valoare adăugată, dar suntem atenţi la acţionari şi la calitatea businessului", a adăugat Nicolau.

În timpul conferinţei au fost prezentate şi poveşti de succes ale antreprenorilor români, dar şi problemele întâmpinate şi cum au reusit sǎ le depăşească.

Conferinţa a fost moderată de Cristian DIMITRIU, Director Editorial Mediafax Group.

Mai multe detalii, agenda evenimentului Mediafax Talks about SME`s, ediţia a VII-a pot fi găsite pe website-ul:  http://www.mediafaxtalks.ro/category/smes-7

Conferinţa a reunit circa 150 de participanţi: reprezentanţi ai Guvernului - Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Comunicaţiilor;  reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României; Administraţie locală - primării şi consilii judeţene; reprezentanţi ai asociaţiilor IMM-urilor; membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri; membri ai ANEIR; reprezentanţi ai băncilor din România; reprezentanţi ai IMM-urilor din Bucureşti, dar şi alte regiuni ale ţării; IFN-uri, ONG-uri, avocaţi, consultanţi; reprezentanţi ai companiilor care oferă soluţii IT pentru IMM-uri.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Melania Stoica, PR & Events Manager Mediafax Talks – melania.stoica@m.ro | 031.82.56.417/ 0754 095 971

Cuvinte cheie:  Mediafax  conferinta  antreprenoriat  IMM