“România ca destinație investițională” tema unei conferințe din cadrul târgului EXPO REAL München 2013

10 octombrie 2013, 03.40 - Afaceri   Evenimente

Bucureşti - 10 octombrie 2013 - La inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), care organizează pentru a doua oară un stand comun al României în cadrul târgului imobiliar Expo Real München, în programul de conferințe al Forumului de Investiții a fost inclusă tema „România ca destinație investițională”. Ne-am dorit ca prin intermediul acesteia să trezim interesul investitorilor străini pentru piața românească.

Din partea Guvernului României la conferință a participat domnul Costin Mihalache, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, care a transmis participanților disponibilitatea și dorința României de a atrage și sprijini investitorii străini. Mihalache s-a referit de asemenea la perspectivele dezvoltării macroeconomice a României, reconfigurarea cadrului legislativ pentru investiții străine, la legea parteneriatului public-privat, dar și la achizițiile publice.

Markus Neurauter, Managing Director Raiffeisen Evolution și Dietmar Reindl, Director Office, Logistics, Hotel, Immofinanz Group au conturat pe parcursul dezbaterii o imagine pozitivă asupra dinamicii pieței imobiliare din România, în special pentru segmentele retail și spatii de birouri.

Conform afirmațiilor arhitectului Șerban Țigănaș, Președinte al Ordinului Arhitecților din România, calitatea construcțiilor pe piața internă s-a îmbunătățit constant în ultimii 5 ani, iar numărul clădirilor verzi a crescut exponențial. Țigănaș a subliniat importanța sprijinului oferit de autoritățile locale prin acordarea de facilități fiscale investitorilor străini și prin simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor necesare. Astfel de măsuri sunt necesare pentru atragerea de capital străin în diferitele orașe și regiuni ale țării.

EXPO REAL München este cea mai mare expoziţie europeană pentru proiecte imobiliare şi investiţii la nivel internaţional. Standul României este reprezentat la aceasta ediție, pe lângă Primăria Municipiului București, de companii private din sector cu activitate în proiectare, construcții și dezvoltare de proiecte civile și industriale: Lupp Projekt Transilvania, Plana-Innova și WDP Development Romania.

Primăria Municipiului Bucuresti a prezentat în cadrul târgului oportunități de investiții care privesc construirea în zona centrală a trei parcaje subterane, investiții care pot fi realizate utilizând parteneriatul public-privat. Construirea viitorului Patinoar și a Arenei Multifuncționale sunt alte două inițiative ale Municipiului București care au fost aduse la cunoștința participanților de specialitate interesați. De asemenea au fost prezentate proiecte de infrastructură care sunt în curs de realizare sau urmează a fi implementate, oferindu-se astfel posibilitatea viitorilor investitori de a dezvolta proiecte în zonele astfel viabilizate.

Despre Camera de Comerţ şi Industrie Româno - Germană (AHK România)

Camera de Comerţ şi Industrie Româno - Germană (AHK România) este reprezentanţa oficială a economiei germane din România. Înfiinţată în septembrie 2002, Camera numără în prezent circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. AHK România este actorul principal în relaţiile economice româno-germane şi promovează de peste zece ani cu succes relaţiile economice dintre cele două ţări. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană. Mai multe informații pe site-ul www.ahkrumaenien.ro.

Contact pentru presă: Carmen Kleininger
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană