CallerQ, aplicatia care creste vanzarile

16 aprilie 2014, 04.55 - Afaceri   IT&C

Bucuresti - 16 aprilie 2014 - 80% dintre oportunitatile de vanzare ale antreprenorilor si managerilor de vanzari se pierd in faza de prospectare si cunoastere a clientului, iar principalul motiv identificat pentru aceasta situatie sunt follow up-urile incorect gestionate. Cu alte cuvinte, pentru un om de vanzari este esential sa-si noteze exact data si ora la care trebuie sa recontacteze potentialul client cu care tocmai a vorbit. Intr-o lume a lui “Aici si Acum”, cu cat vanzatorul amana mai mult momentul adnotarilor, cu atat sansele sa-si aduca aminte ce si cum are de facut sunt mai mici.

Solutia vine de la trei clujeni care au conceput aplicatia mobila CallerQ.

Functioneaza simplu si isi face simtita prezenta dupa fiecare apel efectuat pentru a te întreba cand vrei sa suni persoana cu care tocmai ai vorbit, daca vrei sa notezi un detaliu important din discuția purtata si daca vrei sa notezi si o intalnire in calendarul telefonului. Astfel, un om de vanzari care da zeci de telefoane pe zi si poarta tot atatea conversatii, are sansa sa-si aminteasca cand trebuie sa revina si cum sa abordeze situatia pentru a finaliza contractul.

CallerQ si-a demostrat eficienta în cresterea vanzarilor in faza de testare, si a fost primita cu entuziasm la incubatoarele de afaceri. Aplicația nu ajuta doar în planificarea agendei de lucru, ci poate genera rapoarte despre apelurile efectuate, cifre care pot oferi o întelegere a momentul de prospectare si vanzare.

"Mai degraba decât arta, vanzarile sunt matematica pura. In acest context, orice om bun de vanzari stie ca numarul de telefoane determina numarul de intalniri, care la randul lor genereaza cereri de oferte, situatii din care rezulta negocierile si in final clienti si bani." spune fondatorul start-up-ului clujean, Adrian Lupau, fost manager de vanzari directe pentru companii ca Vodafone, Siemens, RDS, Siveco, SDL sau Sysgenic.

CallerQ, aplicatia care creste vanzarile, este disponibila momentan doar pentru dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android si poate fi descarcata gratis din Google Play. Dezvoltatorii promit ca in viitorul apropiat aplicatia CallerQ va fi functionala si pentru terminalele cu iOS.

Cuvinte cheie:  aplicatie  CallerQ  vanzari