EY şi Departamentul de Comerţ al regiunii Shandong din China organizează la Bucureşti un seminar de prezentare a mediului investiţional românesc

27 iunie 2014, 02.49 - Afaceri   Politic   Social

Bucuresti - 27 iunie 2014 - Astăzi are loc la Bucureşti un seminar de prezentare a mediului investiţional românesc, organizat pentru o delegaţie numeroasă de oameni de afaceri şi oficiali chinezi de către Ernst & Young (EY) şi Departamentul de Comerţ al regiunii Shandong. Seminarul are loc la birourile companiei EY România, începând cu ora 14:15.

Aceasta este prima vizită oficială în România a unor reprezentanţi ai regiunii Shandong, ocazie cu care se vor pune bazele unor colaborări pe termen lung între companii şi administraţii locale româneşti, pe de o parte, şi companii private împreună cu organizaţii guvernamentale din Shandong, pe de altă parte. Delegaţia din regiunea Shandong se află în România în cadrul unei vizite regionale în România şi Polonia. Delegaţia oficialilor, condusă de viceguvernatorul regiunii Shandong va participa la o serie de reuniuni oficiale cu reprezentanţi ai Guvernului României.

În paralel cu reuniunea oficială, grupul oamenilor de afaceri din cadrul delegaţiei va participa în cursul dimineţii la o întâlnire de lucru la Primăria Capitalei, la invitaţia EY, cea mai mare organizaţie globală de servicii profesionale integrate. În cursul după amiezii, cu începere de la ora 14:15, la sediul EY va avea loc seminarul de prezentare a mediului investiţional românesc care va include şi o prezentare a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor pe tema stimulentelor oferite de statul român investitorilor străini.

Pe lângă prezentarea de către echipa EY a unor oportunităţi investiţionale curente, seminarul va încorpora şi o serie de prezentări ale unor alte companii private româneşti şi străine.

Regiunea Shandong este cea de-a treia regiune din China după produsul intern brut, cu venituri de 892 miliarde USD în 2013. Regiunea este cunoscută în lume în special ca fiind capitala globală a bunurilor electro-casnice, aici aflându-se sediile centrale a două companii care împreună controlează 12% din producţia mondială de electro-casnice.

Shandong este cunoscută totodată şi pentru renumita bere Tsingtao, pentru cele mai mari exporturi agricole din China şi pentru industria energetică şi petrolieră puternic dezvoltată. Nu în ultimul rând, în regiunea Shandong există un puternic mediu antreprenorial şi numeroase colaborări cu companii importante din Japonia şi Coreea de Sud.

Compania EY este onorată să faciliteze vizita în România a delegaţiei oamenilor de afaceri din regiunea Shandong, acţiune care se înscrie perfect în misiunea EY: Building a better working world. De asemenea, EY este o organizaţie care îşi foloseşte acoperirea mondială pentru a facilita comunicarea între grupuri de companii şi organizaţii diverse atât ca preocupări cât şi ca reprezentare geografică. Mai mult, EY susţine antreprenorii de pretutindeni printr-o serie de iniţiative globale, cea mai importantă fiind EY World Entrepreneur Of The Year.

„Considerăm că astfel de iniţiative contribuie la promovarea României din punct de vedere al atractivităţii ca poartă de intrare în Uniunea Europeană. Numeroase domenii de activitate oferă în prezent oportunităţi semnificative de dezvoltare în România, iar prezentarea lor de către specialiştii EY în cadrul unor seminarii ca cel din 27 iunie asigură creşterea interesului unor investitori recunoscuţi în întreaga lume, cum este cazul companiilor din Shandong. Atât în privinţa achiziţiei de companii şi active, dar şi pentru crearea unor structuri de tip Joint Venture, EY poate oferi o serie de servicii adecvate nevoilor clienţilor noştri şi de o relevanţă foarte mare pentru aceştia şi tocmai de aceea EY este gazda unui astfel de eveniment”, spune Florin Vasilică, lider al grupului Transaction Advisory Services în cadrul EY România.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a răspunde acestei modificări, iar noul tagline al companiei este „Building a better working world”. Această redefinire a identităţii vizuale vine să reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com.

Cuvinte cheie:  seminar  afaceri  China