“Trasee în grădinile din sud estul Europei“ - rezultate ale proiectului european CulTour

27 iunie 2014, 05.17 - Afaceri   Social   Turism   Evenimente

Bucureşti - 27 iunie 2014 -

Fundația „Samuel von Brukenthal”, partener în cadrul proiectului „CultTour - Patrimoniul cultural (al grădinilor) ca punct de referinţă pentru un turism durabil - SEE/B/0006/4.3/X”  a prezentat alături de Primăria orașului Avrig și Muzeul Astra Sibiu în cadrul conferinței de presă organizată în data de 27.07.2014, flyer-ului și filmului “Trasee în grădinile din sud estul Europei“

Proiectul „CultTour” a început la data de 01 ianuarie 2011, prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei, și a avut o perioadă de implementare de 42 de luni având un buget de de 2,517,395.99 euro (inclusiv TVA), din care 2,139,786.59 euro au reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Activitățile proiectului au fost realizate prin contribuția următorilor parteneri: Orasul Avrig - Romania - partener lider; Consiliul Judeţean Sibiu - prin Muzeul „Astra” Sibiu; Fundaţia „Samuel von Brukenthal” – Romania; Universitatea de Stiinţe Aplicate IMC Krems - Austria; Universitatea de Resurse Naturale şi Stiinţe Aplicate din Viena - Austria; Municipalitatea Veliko Turnovo - Bulgaria; Municipalitatea Alexandroupolis - Grecia; Departamentul Regional pentru Patrimoniu Cultural Apulia - Italia; Universitatea Tehnică Berlin - Germania.

Printre rezultatele finale ale proiectului se numără: flyerul “Comorile verzi ale României – Ruta patrimoniului cultural în Transilvania” și filmul “Trasee în grădinile din Sud Estul Europei”, ambele reprezentând produse turistice ale proiectului CultTour prin care se urmărește promovarea spaţiul de cooperare sud estul Europei ca ţintă turistică.

În cele două materiale menționate sunt prezentate două tipuri de rute turistice, ruta turistică “Comorile verzi ale României” şi ruta “Comorile verzi din sud-estul Europei”. Ruta propusă pentru România se concentrează asupra a opt spaţii din regiunea siturilor pilot din judeţul Sibiu, una dintre cele patru regiuni din sud-estul Europei care au participat cu aşa-zisele ‘situri pilot’ în cadrul proiectului CultTour. ‘Ruta transnaţională’ se axează pe spaţiul programului SEE (South East Europe) în ansamblu și reuneşte cele patru situri pilot ale proiectului: România ”Parcul reşedinţei de vară a baronului Samuel von Brukenthal”, Avrig/Freck; Grecia ”Parcul Independenţei Naţionale”, Alexandroupolis; Italia ”Villa Peripato”, Taranto; Bulgaria ”Regiunea Boruna cu monumentul Asenevtsi”, din Veliko Tarnovo.

Materialele pot fi descarcate de pe pagina de internet a proiectului www.culttour.eu:

-       flyer:http://www.culttour.eu/en/homepage/current-findings/current-findings-details/articles/garden-routes-of-see-flyers/

-       film: https://www.youtube.com/watch?v=2ThKwNo-Av4&feature=youtu.be

Fundaţia Samuel von Brukenthal