Campionii în business din Moldova au fost premiați astăzi la Iași

Bucureşti - 21 octombrie 2014 - Ziarul Financiar, cea mai importantă publicaţie de business din România, împreună cu fondul de investiiţii Enterprise Investors, Banca Comercială Română, firma de consultanţă şi audit PwC şi Fundaţia Triple Helix, au premiat astăzi la Iași cele mai dinamice companii din regiunea Moldova în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Hotelul Internațional.

Premiile Campioni în Business se acordă în funcţie de evoluţia cifrei de afaceri, a profitului net, a numărului de angajaţi şi a solidităţii afacerii. Sunt selectate doar companiile profitabile deţinute de întreprinzători locali, cu peste 10 angajaţi.

Premiile se împart în 2 categorii: companii cu cifră de afaceri de peste 70 milioane lei şi companii cu cifră de afaceri sub 70 milioane de lei (15 milioane de euro).

Din cele peste 5.000 de companii care au îndeplinit criteriile selectate la nivel naţional, pe regiunea Moldova (care include judeţele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea) au fost declarate câştigătoare următoarele companii:

Companii cu cifră de afaceri de peste 70 de milioane de LEI

DEDEMAN SRL (Bacău)
Compania, specializată în comerț cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, în magazine specializate, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 105 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 106% faţă de 2012. Firma avea 247 de salariaţi la sfârşitul anului 2013.

KOBER SRL (Neamț)
Compania, specializată în fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și masticurilor, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 199 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 10% faţă de 2012. Firma avea 474 de salariaţi la sfârşitul anului 2013.

PANDORA PROD SRL (Vrancea)
Compania, specializată în fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp), a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 129 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 17% faţă de 2012. Firma avea 1045 de angajaţi în 2013.

Companii cu cifră de afaceri sub 70 de milioane de LEI

Câștigători:
ELECTRIC PLUS SRL (Bacău)
Compania, specializată în fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 59 de milioane de lei, în creştere cu 38% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 168% faţă de 2012. Firma avea 289 de angajaţi în 2013.

BALCANIC PROD SRL (Vrancea)
Compania, specializată în fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 58 milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 1000% faţă de 2012. Firma avea 49 de angajaţi în 2013.

AUTONOM SERVICES SRL (Neamț)
Compania, specializată în activități de închiriere și leasing cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 45 milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 98% faţă de 2012. Firma avea 144 de angajaţi în 2013.

Premii speciale

Câștigători:

IULIUS MANAGEMENT CENTER SRL (Iași): premiul special “CEA MAI ÎNDRĂZNEAȚĂ INVESTIȚIE IMOBILIARĂ DIN MOLDOVA”
Compania, specializată în activități de consultanță pentru afaceri și management, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 113 milioane de lei, în creştere cu 54% faţă de anul anterior şi un profit net în creştere cu 62% faţă de 2012. Firma avea 724 de angajaţi în 2013.

BETTY ICE SRL (Suceava): premiul special “AMBIȚIE ÎN AFACERI”
Compania, specialăzată în fabricarea înghețatei, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 86,7 de milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de anul anterior şi cu un profit net în creștere cu 762% faţă de 2012. Firma avea 689 angajaţi în 2013.

DODALI (Galați): premiul special “VALORIFICAREA RESURSELOR LOCALE”
Compania, specializată în producția de lactate, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 2,5 milioane de lei, în scădere cu 2% faţă de anul anterior şi cu un profit net în scădere cu 65% faţă de 2012. Firma avea 1 angajat în 2013.

SUINPROD SA (Neamț): premiul special “CEA MAI MARE INVESTIȚIE ÎN AGRIBUSINESS (ZOOTEHNIE) DIN MOLDOVA”
Compania, specializată în producția alimentelor din carne, a înregistrat o cifră de afaceri în 2013 de 48 de milioane de lei, în creștere cu 62% faţă de anul anterior şi cu un profit net în creștere cu 240% faţă de 2012. Firma avea 173 angajaţi în 2013.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă invităm să accesați site-ul

Cuvinte cheie:  Ziarul Financiar  Enterprise Investors  BCR  PwC  Fundaţia Triple Helix  Premiile Campioni în Business  companii  regiunea Moldova