Provident are în plan să extindă portofoliul de produse în 2015

10 februarie 2015, 04.16 - Afaceri   Bănci / Asigurări   Social

Bucuresti - 10 februarie 2015 -

Provident Financial România are în plan să extindă portofoliul de produse și servicii anul acesta, ca parte a strategiei de dezvoltare pe plan local, unde compania – care face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF) – și-a început activitatea în 2006. Astfel, în următorii ani compania ar putea oferi produse precum asigurări, împrumuturi prin card bancar sau credite destinate micilor antreprenori.

Diversificarea portofoliului de produse este unul dintre principalii piloni ai strategiei Provident pentru dezvoltare, potrivit declarațiilor anterioare ale companiei. Astfel, Provident a lansat în 2014 împrumuturi de valori mai mari, pe perioade mai lungi, de până la 78 de săptămâni, păstrând nemodificată valoarea ratelor săptămânale.

De asemenea, compania a introdus în ofertă credite cu costuri reduse pentru clienții existenți și mai multă flexibilitate în ce privește sumele și perioadele disponibile. Reducerile de costuri vizează aproximativ 70% dintre clienții companiei, aflați la cel puțin al doilea împrumut. În oferta actuală, clienții bun platnici ai companiei care doresc un nou împrumut și care au apelat de cel puțin două ori la produsele sale în trecut, beneficiază de reduceri graduale de până la 30% din costul total al creditului, în funcție de istoricul și de comportamentul lor de plată. Reducerea se aplică la comisionul de administrare și la dobânda fixă totală a creditului.

“Din interacțiunea cu clienții noștri, am observat în ultimul an nevoia pentru produse de creditare simple, flexibile și personalizate. De aceea, investim permanent în dezvoltarea portofoliului cu produse conexe sau noi, pentru a răspunde necesităților mereu în schimbare ale unui număr tot mai mare de clienți potențiali și existenți”, a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident.

Provident ia în calcul produse precum asigurări, împrumuturi prin card bancar sau credite destinate micilor antreprenori, pe care grupul IPF le testează sau le-a implementat deja pe alte piețe din Europa. De asemenea, Provident are în plan pentru 2015 să ofere împrumuturi cu rambursări lunare, ca o alternativă la modelul actual care presupune achitarea săptămânală a ratelor.

Provident Financial România acordă împrumuturi de mică valoare, pe termen scurt. Compania este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în cel mult 48 de ore la domiciliu. Împrumuturile acordate au valori între 500 de lei şi 5.000 de lei și o scadenţă minimă de 40 de săptămâni, cea maximă ajungând la 78 de săptămâni. Valoarea medie a unui împrumut este de aproximativ 1.500 de lei.

Provident și-a început activitatea în România în 2006 și are acum peste 800 de angajați și colaborează cu peste 3.800 de agenţi independenţi în 80 de orașe din țară. Peste 700.000 de români au apelat la produsele sale, dintre care peste 300.000 sunt clienți activi.

Date de contact:
Provident