Evoluţia comerţului online în România- dezbătută la conferinţa Gândul E-commerce

Bucureşti - 23 martie 2015 -

Gândul.info organizează conferinţa „E-commerce” marti, 24 martie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul J.W. Marriott, salon B.

În 2014, eforturile jucătorilor care activează în domeniul comerţului online au fost uşor de remarcat, atât datorită diversificării ofertelor şi stabilirii unor preţuri competitive, cât şi graţie băncilor, care au promovat intens plata cu cardul. Piaţa de e-commerce începe să crească vizibil şi este practic imposibil să asistăm la o scădere, având în vedere evoluţiile internaţionale.

Odată cu intrarea hipermarketurilor în zona de livrări online s-a înregistrat o diversificare a gamelor de produse ale unor jucători importanţi, acest fapt fiind un indicator al creşterii concurenţei, tendinţă care se va accentua si mai mult în 2015. Retailerii care nu vor intra, efectiv, în zona livrărilor online, cu siguranţă vor plusa pe perfecţionarea website-urilor proprii, a revistelor online sau a paginilor de social media, prin crearea de oferte speciale.

Actorii reprezentativi din online-ul românesc şi magazinele tradiţionale ar putea lua în calcul achiziţionarea altor jucători de pe piaţă pentru a putea acoperi anumite nişe sau pentru a penetra anumite segmente de piaţă care oferă oportunităţi importante. Mai mult decât atât, există destul de multe zone care încă au nevoie de un jucător dominant. Aşadar, ne putem aştepta la apariţii surprinzătoare în anul curent.

La conferinţă vor fi prezenţi ca lectori Bebe-Viorel IONICĂ – Secretar de Stat, Ministerul pentru Societatea Informaţională; Cosmin COSTEA – E-business consultant, SAP; Violeta LUCA – Director Executiv, eMAG; Marius Alexandru DUNCA – Preşedinte, ANPC; Octavian BADESCU – Founder & Board Chairman, Sameday Courier; Daniel NICOLESCU – CEO, PayU; Andrei GEORGESCU – Managing Partner, White Image, Raluca GEORGESCU – Online Marketing & e-commerce Sales Director, F64 Studio şi Andrei RADU – CEO & Founder, GpeC.

Tema principală a acestei ediţii o reprezintă evoluţia comerţului online în România. Astfel, alături de reprezentanţii autorităţilor competente implicate în acest domeniu, dar şi reprezentanţii mediului de afaceri, vor fi supuse dezbaterii teme precum: măsurile necesare pentru creşterea infrastructurii şi dezvoltarea comerţului online, dinamica e-commerce-ului în România şi ultimele tendinţe din piaţă, investiţiile realizate de companiile din domeniu, reţeta succesului în comerţul online – crearea campaniilor de impact şi strategii eficiente de business, dar şi provocările pe care le-au întâmpinat companiile care au trecut de la comerţul offline la cel online şi cum au fost acestea rezolvate.

Alte teme de discuţie vizează rolul ANPC şi al Consiliului Concurenţei în comerţul electronic – schimbări legislative şi reguli noi, previzionarea nevoilor, obiceiurilor şi percepţiilor consumatorilor finali, managementul clienţilor, abonaţilor şi vizitatorilor, securitatea în mediul virtual şi metode prin care poate fi câştigată încrederea consumatorilor, importanţa structurii unui site de e-commerce şi usurinţa de utilizare a acestuia, dar şi modalităţi de maximizare a vânzărilor în domeniul comerţului electronic, necesitatea colaborării cu firmele de curierat pentru buna funcţionare a business-ului şi problema drepturilor de autor şi legalitatea activităţilor. În final vor fi expuse exemple de succes de comerţ online concepute şi dezvoltate în România.

Conferinţa va fi moderată de Claudiu PANDARU, Director Editorial, Mediafax Group.

Conferinţa este organizată de Gandul,info şi are ca parteneri eMAG, Sameday Courier si  SAP.

Mai multe detalii, agenda evenimentului şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul:  http://conferinte.gandul.info/eveniment-e-commerce-14011246

Despre Gandul

Poziţionat în segmentul quality şi top quality press, Gândul este cotidianul naţional online de informaţie şi atitudine, precum şi al liderilor de opinie. Prin această publicaţie se promovează calitatea, succesul, inovaţia şi eleganţa. Cu ajutorul celor mai buni ziarişti, am construit cel mai de încredere site care oferă ştiri credibile şi informaţii care interesează un segment de oameni activi, cu educaţie şi venituri preponderent peste medie, cu un statut social ridicat şi care crede în valorile „tradiţionale”. Din 8 aprilie 2011, Gândul.info a devenit un produs media exclusiv digital: online, pe iPad şi pe mobil.

Despre Mediafax Group

Gândul face parte din Mediafax Group. Mediafax Group este compania ce furnizează, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat conţinut media de pe piaţa din România, destinat atât companiilor, cât şi utilizatorilor finali. Prin evenimentele diverse pe care le organizează - conferinţe de business, gale de premiere şi întâlniri informare cu lideri ai comunităţii de afaceri - Mediafax Group îşi invită cititorii să afle mai mult din domeniile lor de interes şi să interacţioneze cu specialişti respectaţi.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe
Melania Stoica
PR & Events Manager Mediafax Talks si Gandul.info