Peste 7000 de angajati Adecco ajuta inca o data tineri in cautare de joburi din intreaga lume

30 martie 2015, 07.37 - Afaceri   Social   Evenimente

Bucureşti - 30 martie 2015 -

Zurich, 25 martie, 2015. Grupul Adecco, furnizorul mondial principal de solutii de resurse umane, a ajuta inca o data tineri aflati in cautare de joburi si absolventi din intreaga lume prin “Way to Work”. Pentru a aborda somajul in randul tinerilor, pentru al treilea an, pe 26 martie, mii de angajati Adecco s-au strans si au oferi 1000 de sedinte de pregatire, materiale educationale si resurse online.

Somajul, dar mai ales somajul in randul tinerilor, ramane alarmant, in special in Europa, unde recuperarea inegala nu a reusit inca sa depaseasca pesimismul care sta la baza. Peste tot in lume, mai mult de 200 de milioane de oameni sunt someri – din care aproape 40% au 25 de ani sau mai putin. In acelasi timp, numai in Europa si Statele Unite, 8 milioane de locuri de munca sunt vacante.  Si in restul lumii, deficitul de competente si nepotrivirea talentului cu cerintele actuale ale pietei se inrautatesc si afecteaza in mod negativ capitalul si productivitatea umana.  Incapacitatea de a lua masuri acum va spulbera sperantele si visurile tinerilor nostri – lasand in urma o “generatie pierduta” in intreaga lume.

Trebuie luate masuri pentru a le oferi tinerilor competentele potrivite, atat de necesare pe piata in lumea de azi. Al doilea Indice Global de Competitivitate a Talentului – publicat in ianuarie de INSEAD, Adecco si HCLI din Singapore – a subliniat modul in care tarile au sustinut talentul, au investit in sisteme educationale si au aliniat scolile cu cererile de pe piata, concentrandu-se astfel pe competente utilizabile si formare profesionala valoroasa. Astfel de reforme structurale sunt urgent necesare pentru a crea forta de munca de maine.

Toata lumea poate ajuta, nu doar guvernele. Pe 26 Martie, Adecco si-a juca rolul. Pentru al treilea an, peste 7000 de angajati Adecco din 50 de tari au iesit pe strazi si au vizitat scoli si universitati pentru a isi impartasi experienta cu tineri si persoane de orice varsta in cautare de locuri de munca. Initiativa a inclus “sucursale deschise” , workshopuri si pregatire gratuita, pentru a oferi formare profesionala, sfaturi pentru pregatirea unor CV-uri mai bune, ajutor la scrierea scrisorilor de intentie si indrumare pentru viitoarele interviuri.

CEO-ul grupului Adecco, Patrick De Maeseneire, a oferit, de asemenea, consultanta in cadrul actiunii “Ziua Strazii” din Amsterdam: “Somajul din randul tinerilor este o responsbilitate comuna”, a spus el. “Nu exista nici o solutie atata timp cat guvernele nu vor implementa reforme structurale pentru a spori flexibilitate pietei fortei de munca si pentru a creste economia. Cu toate acestea, companiile precum a noastra pot contribui si face o diferenta: in 2013 si 2014, un numar de 17 000 de persoane s-au alaturat initiativei noastre “Street Day” atingand un numar de peste 1 milion de oameni care cautau sfaturi si indrumari. Pentru multi, aceasta interactiune simpla s-a transformat intr-o oportunitate pentru cariera lor. Pentru noi, acesta este lucrul care face diferenta si ne face mandri de personalul Adecco, in fiecare zi.

“Street day” este o initiativa globala Adecco. Pe 26 martie, toate cele 900 de sucursale franceze au “deschis usa”, iar angajatii Adecco au iesit in cele 36 de orase. In SUA, personalul Adecco a organizat workshop-uri, la nivel national, in 20 de universitati. In Marea Britanie, au fost programate 200 de activitati, cea  inclus vizite la 30 de colegii si 26 de scoli. Adecco Spania a fost “pe strada” in 110 locatii si cinci universitati. Activitati suplimentare au fost programate in Asia si America Latina: numai in Japonia, 100 de colegi Adecco au participat in patru orase.

In Romania, “Street day” a avut loc in 12 orase: Bucuresti, Arad, Oradea,Timisoara, Satu Mare, Cluj, Sibiu, Brasov, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Iasi.

“Este al treilea an consecutiv in care avem onoarea de a ne alatura initiativei globale si de a contribui astfel activ la eradicarea somajului in randul tinerilor. Le oferim tot suportul nostru, ba chiar iesim in strada pentru asta. Am apelat la acest gen de activitate pentru a ne arata disponibilitatea de disipa discrepantele dintre cerere si oferta de pe piata muncii.” declara Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania.

“Street day” face parte din programul mai mare Adecco “Way to work”, care ofera, de asemenea, un centru online de cariera care contine sfaturi, materiale educationale si oportunitati de internship. Pana pe 1 mai, tineri din 33 de tari pot, totodata, participa in programul “CEO pentru o luna”, care include sansa de a deveni CEO-ul mondial Adecco pentru o luna, sub directa supraveghere a lui Patrick De Maeseneire.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne scrieti la: andreea.burlacu@friends-tbwa.ro

Adecco este un brand social. Pentru a fi conectaţi în timp real la noutăţile companiei, ne puteti urmări şi aici:

Grupul Adecco este lider mondial in furnizarea de servicii specializate de resurse umane.

Serviciile oferite au la baza 50 de ani de experiența și cunoștințe, acumulate de-a lungul timpului, metode și tehnici moderne de lucru, cunoașterea pieței din Romania și ințelegerea clara a nevoilor clienților.

Adecco ofera o gama completa de servicii de resurse umane unui numar de peste 100.000 de clienți in fiecare zi: selectie și recrutare pentru plasament permanent, munca temporara, outsourcing, management de proiect, recrutare in masa, calcul salarial, onsite, centru de evaluare, outplacement și outstaffing (reconversie profesionala externa), administrare personal.

Cuvinte cheie:  Adecco  angajaţi  resurse umane  tineri  joburi