Zamfirescu Racoţi & Partners organizează dezbaterea: „Jurisprudenţa CEDO în materia procedurilor penale” Invitat de onoare – prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan

05 mai 2015, 03.38 - Afaceri   Justiţie   Avocatură

Bucuresti - 05 mai 2015 - Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) organizează în data de 19 mai 2015 primul eveniment din seria dezbaterilor dedicate actualității juridice în domeniul proceselor penale. Intitulat Jurisprudenţa CEDO în materia procedurilor penale - Speţe recente. Condamnări celebre. Probleme de drept actuale, evenimentul propune o abordare practică în prezentarea problemelor cel mai intens confruntate cu examenul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Dezbaterea va fi susţinută de avocaţii Călin-Andrei Zamfirescu (asociat senior) şi Antoniu Obancia (asociat) din cadrul Zamfirescu Racoţi & Partners, cu participarea extraordinară a domnului prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan, om de ştiinţă şi personalitate a mediului juridic european, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Temele prezentate în cadrul dezbaterii vor include, printre altele, subiecte precum:

- Interceptarea convorbirilor avocat-client
- Administrarea efectivă a probatoriului, noutate în jurisprudența CEDO sau problemă de aplicare în România a unei jurisprudențe mai vechi?
- Durata reținerii dispuse de procuror - discuții actuale.
- Durata rezonabilă a arestului preventiv în cazul infracțiunilor non-violente
- Prezumția de nevinovăție, caracter absolut sau fluctuant?
- Autoritatea de lucru judecat (principiul ne bis in idem). Contrarietate între o hotărâre civilă și una penală. Principiul securității juridice.
- Relaționarea între Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Între paralelism normativ și utilitatea instrumentelor juridice.

Detalii eveniment:

Data: 19 mai 2015
Locaţie: Bucureşti, Athénée Palace Hilton (Str. Episcopiei nr. 1-3), Sala Regina Maria
Program: 09:00 – 12:30

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înregistrarea se face prin trimiterea unui e-mail la adresa cosmina.muresan@zrp.ro până cel tarziu la data de 15 mai 2015.

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferă servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale, fiind recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în diverse arii de practică.

ZRP are o echipă de 47 de avocați, dintre care şase asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), şi Antoniu Obancia (asociat).

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Departamentul Comunicare
SCA Zamfirescu Racoţi & Partners
Cosmina Mureşan
Telefon: 0745 588 959 / 021 311 05 17
Fax: 021 311 05 19
E-mail: cosmina.muresan@zrp.ro

Cuvinte cheie:  dezbatere  proceduri  penale