DB Schenker Logistics România susţine Capitala Europeană a Tineretului

Bucuresti - 08 mai 2015 - Printr-un parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, DB Schenker Logistics România va implica studenţii Facultăţii de Business în diferite ateliere şi activităţi care îi vor familiariza cu industria de transporturi şi logistică.

Prima interacţiune a avut loc la amfiteatrul universităţii, acolo unde reprezentanţii DB Schenker ai sucursalei Cluj au susţinut o scurtă prezentare a companiei şi au oferit informaţii practice din lumea transportului şi logisticii. Ulterior, o parte dintre studenţi au fost implicaţi într-un workshop interactiv, desfăşurat în cadrul sucursalei, iar participanţii au fost invitaţi să vadă îndeaproape operaţiuni specifice unei platforme de cross-docking, precum sortarea, consolidarea sau încărcarea mărfurilor. Workshop-ul s-a finalizat cu o probă practică, la care studenţii au fost provocaţi să conceapă o campanie de promovare a „Transportului Verde”, date fiind măsurile de protecţie a mediului implementate de companie în ultimii ani, printre care se numără achiziţionarea vehiculelor alimentate cu gaz natural.

“În zona Clujului compania noastră deţine o poziţie strategică, datorită economiei dezvoltate şi a numeroaselor investiţii străine. De asemenea, Cluj-Napoca reprezintă un important centru educaţional, de aceea considerăm esenţială susţinerea Universităţii Babeş-Bolyai şi a studenților acestei instituţii, deoarece ei reprezintă viitorii noştri angajaţi şi parteneri de afaceri”, a declarat domnul Albin Budinsky, Director General DB Schenker Logistics România.

Compania oferă pentru tineri programe speciale de carieră precum “Learning by Doing”. Acesta este un program de dezvoltare profesională cu o durată de 3 ani, implementat cu succes în Austria şi Sud-Estul Europei, fiind bazat pe un concept de pregătire a angajaţilor pentru a deţine poziţii cheie în companie.

Conform strategiei 2020 dezvoltate de Grupul DB Schenker, subsidiara din România ţinteşte poziţia de lider între angajatorii industriei.
Pentru a atinge acest obiectiv, compania colaborează şi cu alte universităţi din ţară situate în oraşe importante, precum Timişoara, Arad, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti. Activităţi similare celor din Cluj-Napoca s-au desfăşurat şi în locaţiile menţionate, oferind tinerilor şansa de a-şi începe cariera într-o companie internațională. Începând cu 2011 şi până în prezent, DB Schenker Logistics România a găzduit peste 80 de studenţi, dintre care 12 persoane au fost angajate pe poziţii entry-level, iar peste 30 de tineri au fost admişi în programul Learning By Doing.

DB Schenker Logistics în România
Cu şase sucursale şi peste şaizeci de puncte de lucru în toate regiunile ţării,
DB Schenker Logistics este furnizorul numărul unu de transport şi logistică în România. Compania oferă o gamă completă de servicii de transport terestru şi logistică, operaţiuni de transport aerian şi maritim, alături de servicii vamale pe tot cuprinsul ţării, dar şi operaţiuni portuare în propriul terminal, având în acelaşi timp sprijinul unei reţele internaţionale.

Cuvinte cheie:  DB Schenker  studenti  logistica

DB Schenker Logistics România susţine Capitala Europeană a Tineretului