CREŞTEREA SEGMENTULUI DE LUX - VERTU A OBSERVAT O CREŞTERE ÎN CEREREA SERVICIILOR DE LUX PERSONALIZATE

Bucureşti - 13 mai 2015 -

Vertu, producătorul britanic de telefoane mobile de lux, a observat o creştere considerabilă a numărului de consumatori interesaţi de experienţe de lux în 2014. Compania, care pune la dispoziţia clienţilor săi oferte exclusiviste, acces gratuit la aplicaţia Vertu  LIFE şi servicii de Concierge, a constatat o creştere de 350 de procente în folosirea serviciilor de lifestyle. Doar în decembrie 2014, mai mult de 13.000 de clienţi Vertu, din 30 de ţări diferite, au explorat aplicaţia Vertu LIFE pentru inspiraţie în folosirea serviciilor.

Şi Vertu Concierge a înregistrat un număr mai mare de utilizatori. În cele 18 luni de la lansarea serviciului său premium, Concierge Dedicated, care pune la dispoziţia consumatorilor Vertu servicii de concierge personalizate, fiecare utilizator având propriul manager de lifestyle care răspunde solicitărilor acestuia, Vertu a constatat o creştere generală de 3% în numărul de înregistrări, mai mult de 17% dintre utilizatorii de Concierge optând pentru varianta Dedicated. În cadrul serviciului Dedicated aproximativ 10% din cererile lunare ale clienţilor se datorează recomandărilor proactive ale managerilor de lifestyle.

Pentru Vertu LIFE, anul 2014 a fost un an de răscruce, nu doar pentru că experienţele prezentate pe telefon au crescut cu 200%, dar şi pentru că acestea sunt mult mai orientate către client. Oportunităţile variază de la vacanţe ultra-personalizate şi acces privilegiat la bunuri de lux ediţie limitată, până la rezervări la restaurante exclusiviste şi intrări la o reţea globală de cluburi de membri private.  Până în Decembrie 2014, Vertu a reuşit să ofere servicii personalizate în mai mult de 30 de ţări.

Managerul General Executiv de la Vertu, Massimiliano Pogliani, a declarat: “Cu toţii am observat o schimbare în consumul de produse de lux în ultimii ani. Tendinţa consumatorului de a epata a luat o nouă turnură, în prezent clienţii documentându-se mult mai mult inainte de a achiziţiona un bun de lux şi preferând produsele cu o poveste în spate, observabile doar de către cunoscători. Acum, la Vertu, constatăm o evoluţie în dorinţa consumatorului de a avea o interacţiune cu piaţa de lux mai mult bazată pe servicii. Acest trend ascendent a fost foarte vizibil în cadrul serviciilor de Concierge şi a aplicaţiei Vertu LIFE, de-a lungul anului 2014, clienţii noştri fiind mai interesaţi de experienţe aliniate nevoilor personale ale acestora. ”

“Acestea au variat de la cine exclusiviste de Valentine’s Day până la vacanţe personalizate. Lansarea şi creşterea constantă în popularitate a serviciului Dedicated Concierge reprezintă un semn al acestei tendinţe. Consumatorul este interesat să investească într-un serviciu care este dedicat total în furnizarea de servicii personalizate. În loc sa iniţieze propriile solicitări, clienţii se aşteaptă să le fie cunoscute nevoile şi preferinţele personale şi în funcţie de acestea să le fie făcute recomandări concepute special pentru fiecare. ”

Până în Decembrie 2014, Vertu LIFE publicase deja peste 130 de oferte personalizate, în 30 de ţări, direct pe telefon şi peste 600 de privilegii au fost puse la dispoziţia clienţilor Vertu, în nouă categorii diferite în funcţie de interesele acestora: turism, fashion, sporturi de elită şi gastronomie fină.

Tendinţele par a se menţine aceleaşi şi în acest an. Serviciile personalizate de lux atât de importante pentru consumator au stat şi la baza celei mai noi campanii de promovare a brand-ului. Concepută iniţial ca o campanie digitală care se adresează preponderent consumatorului de lux pasionat de tehnologiile moderne, mesajul acesteia aduce la suprafaţă o serie de servicii de lux oferite de Vertu, care includ de foarte multe ori cereri complexe ale clienţilor în criză de timp. Campania aduce în prim plan cele mai noi smartphone-uri Vertu, Signature Touch şi Aster.

În România produsele Vertu sunt disponibile prin intermediul unicului importator autorizat Vertu, Novicio Luxury Division, situat în Bucureşti, str. Puţul lui Zamfir, nr. 37, telefon: 021 312 33 98, email: office@vertu.com.ro

Notă pentru editori:

Despre Vertu

Vertu este liderul pieţei al cărei iniţiator a fost în urmă cu zece ani. Conceput pentru a veni în completarea stilului de viaţă al utilizatorului său, Vertu oferă servicii personalizate de lux în combinaţie cu cele mai înalte standarde de design, tehnologie şi producţie.

Pentru cele trei colecţii distincte ale sale – Signature, Signature Touch şi Aster - Vertu foloseşte metode inovative în procesul de producţie combinând tehnologia modernă cu tehnicile tradiţionale ale artizanatului, fiecare telefon în parte fiind asamblat manual de o singură persoană la sediul central din Anglia.

Vertu este disponibil în peste 500 de magazine, dintre care 70 sunt magazine tip boutique, în peste 66 de ţări la nivel global.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi www.vertu.com sau media.vertu.com

Alexandra Radu
Brand Manager Vertu Romania
E-mail: alexandra.radu@vertu.com.ro