Belarus şi Italia s-au calificat în faza finală Junior Davis&Fed Cup din Ungaria

05 august 2015, 01.19 - Afaceri   Social   Sport   Evenimente

Bucureşti - 05 august 2015 -

La European Summer Cups Girls 2015 Under 16 Qualifying Zone C, organizat la baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş, au concurat jucătoare din România, Italia, Bulgaria, Moldova, Croatia, Ungaria, Suedia şi Belarus.  În faza finală Junior Davis & Fed Cup by BNP Paribas, care va avea loc la Budapesta, s-au calificat formaţiile din Belarus şi Italia.

România a ocupat locul trei în competiţie după ce a învins reprezentativa Ungariei cu scorul de 2-0. Lotul României a fost alcătuit din Radu Popescu (căpitan nejucător), Mihaela Lorena Mărculescu, Ioana Gună şi Gabriela Nicolae Tătăruş.

Turneul a fost rezervat junioarelor, cu vârsta de până la 16 ani. European Summer Cups Girls Under 16 -Qualifying, Zone C-  a fost ediția cu numărul cinci și face parte din calendarul Tennis Europe. Turneul este organizat de Tenis Club Curtea de Argeş şi se desfăşoară sub egida Tennis Europe şi FR Tenis.

Partidele de tenis s-au desfășurat pe cele 4 terenuri de zgură și un teren de antrenament ale bazei sportive Tenis Club Curtea de Argeș, remodernizată recent și dotată tehnic la cele mai înalte standarde.

"Vreau să mulţumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat. Aş putea spune că a fost o ediţie foarte disputată. Nivelul jucătorilor a crescut de la an la an şi s-a văzut ardoarea participanţilor de a câştiga. Sunt mult mai pregătiţi acum.  Mă bucur că toate cele opt delegaţii au plecat acasă cu amintiri foarte frumoase despre Curtea de Argeş.  Am vorbit cu domnul preşedinte Cosac şi anul viitor competiţia de vară Summer Cup va fi under 18 ani. Mai vrem să ridicăm cota turneului Futures pe care îl avem. Sperăm să ridicăm nivelul turneului de 16 care anul acesta a avut un numar de 94 de participanţi din 21 de ţări. Este un lucru fantastic şi o recunoaştere a valorii turneului. Peste 10 ani ne vedem cu cel puţin două turnee Futures, o tribună foarte mare şi să construim încă două sau trei terenuri de tenis aici la bază” a declarat Ioan Cozma, director general Dr.Oetker România.

“Vin cu o deosebită plăcere aici la Curtea de Argeş  mai ales că o fac pentru a urmări tineri sportivi care ne reprezintă. Chiar dacă nu au reuşit calificarea mult aşteptată poate că această înfrângere se datoarează faptului că nu am avut cea mai bună garnitură. Am văzut meciuri foarte interesante. Sunt convins că în viitor fetele vor obţine performanţe deosebite. Aici la Curtea de Argeş întâlnim o oază de civilizaţie, de cultură, de sănătate. Sunt convins că toţi cei care au venit din afara graniţelor vor spune când vor ajunge acasă că România este o ţară frumoasă , primitoare şi cu oameni cu inimă mare”, a declarant Gerge Cosac, preşedintele FR de Tenis.

Partenerul oficial European Summer Cups Girls Under 16 a fost Dr.Oetker România, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș și Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al Tennis Europe. Ediția 2015 se bucură de sprijinul sponsorilor: :Karcher, Steinel, Râureni, Consiliul Local Curtea de Argeş, Posada, Consiliul Judeţean Argeş, Păstrăvăria Brătioara, Lupa GPS, Vodafone. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG-Smart Corporation Group.

Dr.Oetker  are  o  tradiție  de  peste  120  de  ani  pe  plan  internațional,  iar  în  România activează de peste 16 ani. Astăzi, Dr.Oetker România ocupă, cu cele peste 230 produse, poziția de lider de piață pe toate categoriile sale: ingrediente pentru prăjituri,  deserturi pudră, conservanți pentru legume și fructe, pizza și snack-uri congelate.

PR contact – Ruxandra Roibu
0731.510.242
ruxandra.roibu@smartplus.ro

Cuvinte cheie:  Turneu  competiţie  tenis  Junior Davis&Fed Cup  Tennis Europe  Dr.Oetker