Responsabilii pe mediu din Europa si Romania discuta maine, in premiera, la Bucuresti, despre economia circulara

Bucuresti - 31 august 2015 - Maine, 1 septembrie, la Teatrul National Bucuresti (Sala Pictura), va avea loc „CIRCULAR“, cea mai mare conferinta pe tema economiei circulare organizata pana acum in Romania.

„CIRCULAR“ face parte din seria Conferintelor Green Report, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Cei mai importanti responsabili pe probleme de mediu din Europa si Romania se vor reuni in cadrul „CIRCULAR“ pentru a discuta despre necesitatea implementarii economiei circulare: presedintele Comisiei ENVI (Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara) a Parlamentului European, Giovanni LA VIA; ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu; presedintele Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic a Parlamentului Romaniei, Carmen Moldovan; primarului municipiului Oradea si presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania, Ilie Bolojan; presedintele Aliantei Sistemelor de Responsabilitate din Europa – EXPRA, William Vermeir; presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru; vicepresedintele ANPM, Doina Catrinoiu; presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap; Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu, Florin Diaconu; Directorul General Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu; Directorul Executiv ARAM, Doru Cristiu; Co-fondator si Group Advisor Green Group, Constantin Damov; Directorul Executiv al Patronatului din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania, Marinela Dracea; Project Managerul Green Business Index, expert pe probleme de mediu, Ninel Lazar; coordonatoarea Biroului Central National INTERPOL, Lacramioara Popescu; Cristian China Birta, antreprenor.

Economia circulara este un concept putin cunoscut in Romania, dar intens dezbatut in aceasta perioada in Parlamentul European. Aceasta este si provocarea secolului 21: o economie bazata pe reducerea consumului de energie si materii prime, in care deseurile rezultate sa aiba destinatii precise inca din faza de proiectare, prin integrarea lor in spirala ciclica a reutilizarii.

„CIRCULAR“ isi propune sa identifice caile de imbunatatire a managementului deseurilor, prin elaborarea unui Plan National coerent si viabil, sa creeze cadrul pentru dezbaterea posibilitatilor de crestere a tintelor de reciclare, dar si a masurilor pentru oprirea exportului deseurilor de calitate, sa creasca transparenta in sistemul de control si in cel al elaborarii rapoartelor de mediu, sa traseze directiile viitoare de actiune pentru atingerea tintei de 50% deseuri municipale reciclate in urmatorii 5 ani si, nu in ultimul rand, sa prezinte modele de succes in ceea ce priveste implementarea principiilor economiei circulare.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Conferintele Green Report deschid o usa catre lumea ideilor inovatoare si a oamenilor creativi, care vor sa schimbe mentalitati, atitudini, comunitati. Cei mai importanti oameni din business, politica si administratie sunt la Conferintele Green Report. Isi impartassesc experientele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborari, incep proiecte. Totul, intr-un spatiu neconventional, departe de birourile standard si salile de sedinta clasice. Conferintele Green Report te provoaca sa ajuti comunitatea si sa faci mai mult pentru protejarea mediului inconjurator.
Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Pentru informatii suplimentare: