ÎNCEPÂND CU 1 MARTIE 2016, QATAR AIRWAYS ADAUGĂ SYDNEY LA LISTA DESTINAŢIILOR, AFLATĂ ÎN CONTINUĂ EXTINDERE

02 octombrie 2015, 01.07 - Afaceri   Auto   Turism

Bucuresti - 02 octombrie 2015 -

Cursa directă zilnică legând Sydney de Doha va îmbunătăţi în mod semnificativ turismul şi legăturile comerciale

Sydney, una din principalele destinaţii mondiale de afaceri şi turism, este al treilea punct de tranzit australian din portofoliul Qatar Airways

Qatar Airways a anunţat mult-aşteptata cursă directă zilnică de la Doha către Sydney, începând cu data de 1 martie 2016; Sydney va fi al treilea oraş australian inclus în reţeaua Qatar Airways. În prezent, transportatorul cu sediul în Doha efectuează zboruri zilnice non-stop către Melbourne şi Perth, ajungând la un total de 14 zboruri pe săptămână.

Australia, ţară care se mândreşte cu un peisaj impresionant, compus din plaje idilice şi zona centrală aridă, dar şi cu o istorie şi cultură bogată, atrage anual milioane de vizitatori. Cel mai populat oraş, Sydney, cu ieşire la ocean, plaje nisipoase şi atracţii binecunoscute precum Sydney Opera House şi Harbour Bridge, este una dintre destinaţiile de top pentru afaceri şi turism, atât în Australia, cât şi la nivel global, şi cu siguranţă va fi o destinaţie populară adăugată reţelei Qatar Airways, aflată în continuă extindere.

Directorul Grupului Qatar Airways, Excelenţa Sa dl. Akbar Al Baker, a declarat: „Suntem încântaţi să lansăm în martie noile zboruri zilnice către Sydney. Cu siguranţă extinderea serviciilor în Australia va îmbunătăţi şi consolida comerţul şi legăturile comerciale care există între Qatar şi Australia, devenind terenul pentru viitoare oportunităţi de parteneriat mult mai puternice. Aşteptăm cu interes să transportăm mai mulţi turişti către şi din Australia, conectându-i cu numeroase destinaţii din reţeaua noastră globală extinsă şi să le oferim o nouă experienţă de nivel internaţional, atât la bordul aeronavei, cât şi în cadrul aeroportului de ultimă generaţie din Doha, Aeroportul Internaţional Hamad."

Zborurile cu plecări noaptea, în ambele direcţii, le oferă pasagerilor ore de plecare şi sosire convenabile şi îmbunătăţeşte conectivitatea cu destinaţii atractive de afaceri şi turism din cadrul reţelei globale în continuă extindere a Qatar Airways.

„Aşteptăm cu interes să le urăm bun venit în aeroportul Sydney companiei Qatar Airways. Fiind numită „Compania Aeriană a Anului" (Airline of the Year) de către Skytrax pentru anul 2015, Qatar Airways le va oferi pasagerilor produse de înaltă calitate şi o mai bună conectivitate cu destinaţii din diverse colţuri ale lumii,” a declarat Kerrie Mather, director general şi CEO al Aeroportului Sydney.

"Noile curse zilnice vor îmbunătăţi semnificativ afluxul de turişti spre New South Wales (NSW) şi va duce la crearea a aproximativ 3.000 locuri de muncă, inclusiv 2.500 în NSW, fapt ce va contribui la economia Australiei cu peste 240 milioane de dolari. Serviciile Qatar Airways vor include şi un acces mai bun al transportului de marfă aerian către Orientul Mijlociu şi către piaţa qatareză în continuă dezvoltare; acesta este un lucru minunat pentru exporturile din NWS."

Zborurile zilnice Doha-Sydney vor fi efectuate cu ajutorul unei aeronave Boeing 777-300, care asigură ospitalitatea şi confortul de lux mult premiat, caracteristic companiei Qatar Airways, în ambele categorii de cabine.

Compania aeriană naţională a statului Qatar a fost aleasă drept cel mai bun transportator în cadrul Premiilor Skytrax 2015, ceremonie care a avut loc în luna iunie; compania aeriană a primit această distincţie mult râvnită pentru a treia oară. Recent, compania aeriană a primit şi un premiu pentru "Cea mai bună alegere Business" (Best for Business) şi a ieşit pe locul doi în clasamentul cititorilor referitor la "Cel mai bun transportator pentru curse lungi de pasageri" (Leisure Long-Haul Travel), în cadrul ceremoniei de premii organizată de Condé Nast Traveller, publicaţie mondială de top în domeniul călătoriilor.

Pasagerii care călătoresc cu Qatar Airways de la şi către Sydney la clasa Business a aeronavei Boeing 777 se pot bucura de unul din cele mai confortabile paturi complet plate, cu o lungime a scaunului de 78 inci (aprox. 2 metri). În plus, serviciul la cerere pentru un meniu à la carte le permite pasagerilor clasei Business să comande orice preparat din meniu în orice moment din timpul zborului. Aeronava se laudă şi cu un sistem de divertisment de ultimă generaţie Oryx One, care oferă pasagerilor peste 2.000 opţiuni de divertisment pe ecrane individuale, indiferent de cabina de cǎlǎtorie.

Când zboară cu Qatar Airways, pasagerii se pot aştepta la un singur transfer satisfăcător şi fără cusur în cadrul Aeroportului Internaţional Hamad, aeroport de ultimă generaţie care găzduieşte compania Qatar Airways. Aeroportul include una dintre cele mai mari şi luxoase zone de relaxare pentru clasa Business din lume – zona Business Al Mourjan, dar şi peste 40.000 metri pătraţi de spaţiu retail şi restaurante care include peste 70 de magazine retail şi 30 de spaţii de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor.

Aeroportul Internaţional Hamad include şi un centru spa complet accesibil tuturor pasagerilor pentru o taxă minimă de intrare, care permite accesul la următoarele facilităţi: piscină, teren pentru squash, saună uscată şi saună cu aburi.

Fiind una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, Qatar Airways s-a bucurat de o creştere rapidă în doar 18 ani de funcţionare. Qatar Airways deţine o flotă modernă de 166 de aeronave care zboară către 152 de destinaţii principale de afaceri şi de turism din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific, America de Nord şi America de Sud.

Zboruri zilnice Doha-Sydney începând cu 1 martie 2016 (orele sunt locale)

Plecarea din Doha QR908 la orele 20:10, sosirea la Sydney la orele 18:05 (a doua zi)

Plecarea din Sydney QR909 la orele 22:20, sosirea la Doha la orele 05:05 (a doua zi)

Sursă poză: https://www.flickr.com/photos/qatarairways/sets/72157656959076863

Despre Qatar Airways:

Qatar Airways, transportatorul naţional al Statului Qatar, este una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă creştere care operează una dintre cele mai tinere flote din lume. Fiind în 18-lea an de funcţionare, Qatar Airways dispune de o flotă modernă formată din 166 de aeronave care zboară către 152 de destinaţii cheie de afaceri şi recreative, situate pe şase continente. În cadrul Premiilor Skytrax 2015, Qatar Airways a primit premiile pentru „Compania aeriană a anului” (Airline of the Year), „Cele mai bune scaune la clasa business” (Best Business Class Airline Seat) şi „Cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu” (Best Airline in the Middle East).

Qatar Airways este membră a Alianţei mondiale Oneworld. Alianţa a primit numeroase premii, fiind desemnată de către Skytrax în 2015 drept Cea mai bună alianţă aeriană din lume, pentru al treilea an consecutiv. Qatar Airways a fost primul transportator din Golf care a devenit membru al alianţei aeriene mondiale Oneworld, ceea ce le permite pasagerilor săi să beneficieze de peste 1 000 de aeroporturi din peste 150 de ţări, cu 14.250 de plecări zilnice.

Qatar Airways a lansat de curând Oryx One, o interfaţă îmbunătăţită pentru sistemul de divertisment în timpul zborului, crescând de la 950 la 2.000 numărul filmelor şi emisiunilor tv ce pot fi vizionate la bord. Pasagerii care aleg zborurile Qatar Airways deservite de aeronavele B787, A350, A380, A319 şi preferatul A330 pot să comunice, de asemenea, cu prietenii şi familia din orice colţ al lumii, folosind serviciile Wifi şi GSM la bord cu care este dotată linia aeriană de cinci stele.

Qatar Airways Cargo, al cincilea cel mai mare transportator de mărfuri din lume, asigură zboruri către peste 40 de destinaţii vargo exclusive prin nodul aerian Doha, şi transportă marfă către peste 150 de destinaţii cheie globale de afaceri şi recreative, prin flota de 166 de aeronave. Flota Qatar Airways Cargo include în prezent şase aeronave Airbus 330, opt aeronave-cargo Boeing 777 şi o aeronavă-cargo Boeing 747.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul nostru www.qatarairways.com sau paginile noastre de Facebook, Twitter, Google+, Instagram, şi YouTube.

Pentru imagini corporative ale Qatar Airways, faceţi click aici: http://www.qatarairways.com/corporateimages

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:
Qatar Airways Group, Corporate Communications Department
Tel: +974 40222072, Fax: +974 40225350