Din ce în ce mai mulți români aleg să își trimită copiii să studieze la licee în Marea Britanie și Elveția, pentru șanse mai mari de admitere la o universitate în străinătate

02 octombrie 2015, 02.21 - Afaceri   Educaţie / Cultură   Social

Bucuresti - 02 octombrie 2015 - Reprezentanții a patru licee de top din străinătate vin să îi cunoască pe tinerii români

Reprezentanții a patru școli renumite din Marea Britanie și Elveția vor vizita în următoarea săptămână patru orașe din țară, pentru a se întâlni cu elevii și părinții acestora în cadrul Top Education Tour, eveniment regional organizat de Integraledu, cea mai mare companie de consultanță educațională din România.

Elevii interesați să studieze la un liceu de elită din străinătate și familiile acestora pot afla mai multe informații atât despre programele oferite de cele patru școli, cât și despre oportunitățile și beneficiile studiului în străinătate direct de la reprezentanții colegiilor, Chelsea Independent College, Duff Miller College, Lansdowne College (toate cele trei fiind localizate în Londra) și Aiglon College din Elveția.

Chelsea Independent College oferă mediul și atmosfera potrivite în care tinerii își pot descoperi talentele și interesele, își dezvoltă autodisciplina, ambiția și capacitatea de a socializa și de a lucra în echipă.

Duff Miller College se definește printr-un simț desăvârșit al comunității și prin raportul excelent dintre profesori și elevi. Colegiul creează un mediu ce inspiră elevii și le oferă încrederea și motivația necesare pentru a atinge cele mai bune rezultate posibile.

Lansdowne College pregătește fiecare elev într-un mediu de lucru intensiv, motivant și academic și, în același timp, informal, relaxat și plăcut. Este foarte căutat pentru cei care, ulterior, vor să aprofundeze domeniile de media sau ale artei.

Cele trei licee private renumite din Londra sunt reprezentante de Astrum Education.

Aiglon College, din Elveția, este una dintre școlile care fac parte din grupul Round Square, reţeaua internaţională a şcolilor de elită care include unele dintre cele mai cunoscute instituții din întreaga lume. Aici se pune mult accent nu doar pe partea academică, elevii fiind pregătiți să devină independenți încă de pe băncile școlii. Aceștia sunt încurajați să își dezvolte calitățile de lider și individualitatea, respectând bunele relații cu cei din jur. Accentul se pune mult și pe voluntariat, spre exemplu, sala de sport a instituției fiind construită din banii colectați de elevi prin activități de voluntariat.
Alături de reprezentanții celor patru instituții internaționale, vor fi prezenți la eveniment și consultanţii Integraledu, care vor oferi sprijin în alegerea celor mai bune programe de studiu pentru copii - în școlile potrivite profilului și nevoilor acestora -, detalii privind cerinţele de admitere, costurile anuale și tot ceea ce implică un astfel de demers. De asemenea, vor fi oferite toate informațiile necesare despre taberele de limbi străine organizate în străinătate. Din ce în ce mai multe familii aleg taberele în străinătate în scopuri recreative și educaționale, fiind, în același timp, un exercițiu excelent de cunoaștere, de dezvoltare a adaptabilității, de infuzii culturale într-un mediu internațional.

Programul Top Education Tour
• Craiova - luni, 5 octombrie, la Hotel Golden House, ora 18.00
• Sibiu – marți, 6 octombrie, Ramada Sibiu Hotel, ora 18.00
• Cluj-Napoca - miercuri, 7 octombrie, City Plaza Hotel, ora 18.00
• București - vineri, 9 octombrie, Grand Hotel Continental, ora 18.00

Participarea la eveniment este liberă și se face pe bază de înscriere la teodora@integraledu.ro

“Evenimentul face parte din proiectul Top Education Tour – program prin care repezentanții școlilor din străinătate vin în România să cunoască elevii români - și este unic în țară, fiind un semn de recunoaștere și apreciere a inteligenței tinerilor români care studiază în prezent la liceele și universitățile din afara țării”, a declarat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department Integraledu.

Cât costă să studiezi la un liceu în străinătate

Copiii din familiile cu venituri peste medie pot merge la un liceu din Marea Britanie unde, în medie, taxele costă între 30.000 de lire şi 35.000 de lire pe an. Cât despre Elveția, taxele anuale sunt între 63.000 și 98.000 de franci elvețieni. Aceste costuri includ cursurile, cazarea în campusuri cu cele mai moderne facilități, masă, excursii şi activități recreative (muzică, teatru, pictură, sport). Recomandabil este ca demersurile de admitere la școli să înceapă cu aproximativ un an înainte. Studiile se finalizează cu obținerea unor diplome recunoscute internaţional.

Pe 5-6 decembrie la Athénée Palace Hilton din București are loc târgul World Education Fair – ediția de tabere și licee în străinătate. La eveniment, sunt invitați atât copiii care își doresc să studieze în străinătate pe durata liceului sau vor să meargă într-o tabără în străinătate, cât și părinții acestora. Mai multe informații despre World Education Fair se găsesc la www.worldeducation.ro.

Pentru informații suplimentare:
Andreea Magraon
Brand Communication Manager
Trust Communications
email: andreea.magraon@trustcomm.ro

Despre Integraledu

Grupul de firme INTEGRAL are o experiență de peste 23 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, Integraledu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 300 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA. Integraledu organizează cele mai mari târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate în cadrul cărora elevii, studenții și părinții acestora au ocazia să întâlnească reprezentanții unor școli și universități de prestigiu din întreaga lume.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro și pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

Cuvinte cheie:  romani  licee  strainatate