TOPEX propune o nouă versiune a gateway-ului VoiBridge

16 octombrie 2008, 11.38 - IT&C   Tehnologie

Bucuresti - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 14:41, 17.07.2008

TOPEX, compania Europeană de telecomunicaţii, a instalat cu succes module HSDPA Sierra Wireless pe gateway-ul VoiBridge.

Fiind permanent preocupată să îşi îmbunătăţească produsele, serviciile şi suportul tehnic, compania TOPEX introduce pe piaţa internaţionala de telecomunicaţii versiunea HSDPA a gateway-ului Voibridge ce încorporează caracteristici inovatoare cum ar fi SIM Server Ready.

Tehnologia HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access), o versiune upgradată a reţelei 3G, oferă performanţe mai bune în transmiterea datelor ajutând la promovarea serviciilor mobile IP în piaţă. Prezenţa acestor module Sierra Wireless în gateway-ul TOPEX oferă utilizatorilor posibilitatea să acceseze reţeaua la frecvenţe de 850/1900/2100MHz şi totodată să îşi configureze şi personalizeze cu uşurinţă echipamentul în funcţie de nevoile lor.

TOPEX VoiBridge este folosit ca punte de legătură între IP PBX şi reţelele mobile (GSM, UMTS or HSDPA), principala sa funcţionalitate fiind interconectarea reţelelor VoIP cu cele mobile. Prin intermediul acestui echipament utilizatorii îşi reduc semnificativ costurile apelurilor telefonice datorită funcţiei de Rutare Avansată a Apelurilor. Produsul are o capacitate de până la 4 canale HSDPA la IP şi funcţionează cu orice echipament Softswitch sau IP PBX, bazându-se pe protocoale SIP şi H323. TOPEX VoiBridge include de asemenea şi caracteristici Mobility Extension şi este o soluţie perfectă de convergenţă pentru clienţii ce deţin infrastructură IP PBX.

Echipamentul poate fi folosit pentru diverse aplicaţii cum ar fi:

• Gateway între reţele mobile şi reţele VoIP

• Soluţie SOHO pentru interconectarea telefoniei IP cu reţelele mobile

• Soluţie Enterprise pentru telefonia IP

• Operatori mobili care oferă servicii către Clienţi Business cu infrastructură IP

• Centre Telesales ce apelează reţele mobile

• Advertising prin SMS pentru companiile de marketing

“Prin lansarea acestei noi versiuni a echipamentului VoiBridge, intenţionăm să ţinem pasul cu tehnologia din domeniul telecomunicaţiilor astfel încât toţi clienţii noştri să beneficieze de mai multe servicii de calitate şi experienţe îmbunătăţite de comunicare”, a declarat dl. Constantin Dumitrescu, Director de Marketing şi Vânzări în cadrul companiei TOPEX. “Acest produs a fost vândut deja în Danemarca, demonstrând încă o dată capacitatea noastră de a ne adapta ofertele cerinţelor curente ale pieţei, compania TOPEX fiind în totalitate orientată spre satisfacerea clienţilor săi.”, a adăugat dl. Dumitrescu.

Despre TOPEX:

TOPEX este o companie românească ce produce echipamente de telecomunicaţii destinate operatorilor de reţele fixe şi mobile precum şi integratorilor IT&C. Are o experienţă de peste 18 ani în cercetarea, dezvoltarea şi producţia echipamentelor de telecomunicaţii civile şi militare.

Portofoliul său de produse include: softswitch, Media Gateway-uri pentru tehnologii TDM, VoIP, GSM si CDMA (2G, 3G+), convertoare de semnalizare (SS7, ISDN, R2, SIP, H323), routere 3G WiFi, terminale fix-mobil (2G, 3G) şi sisteme de comunicaţii de voce ATC.

Doriana Popescu

doriana.popescu@topex.ro

Phone: +40-21/4083924;

Fax: +40-21/4083909;