RECIclădim viitorul - Educație ecologică în școli cu Nicolae al României

24 noiembrie 2022, 10.38 - Afaceri   Social

București - 24 noiembrie 2022 -

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, împreună cu Asociația Principele Nicolae au dat astăzi startul la liceul Nicolae Iorga din București campaniei naționale de educație ecologică în școli, “RECIclădim viitorul”.

Proiectul, care va avea loc pe durata unui an, vizează desfășurarea de lecții deschise, educative, cu tematica reciclării, reutilizării și protejării mediului înconjurător, cu accent pe implicarea și participarea elevilor prin exemplul propriu. Beneficiind de implicarea Principelui Nicolae, reprezentanții Asociației Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, vor organiza prezentări, concursuri, sesiuni de dialog cu elevii, prin care vor sprijini dezvoltarea unei abordări eco-responsabile în școli și promovarea unei mentalități ecologice în rândul elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor fi informați despre modalități corecte prin care pot recicla, modalitățile de reutilizare și reparare a produselor electrice și electronice uzate, tehnicile prin care pot diminua poluarea sau cum pot lua parte la acțiuni de împădurire.

Scopul proiectului este de a accentua rolul școlii în educaţia privind mediul înconjurător, deoarece copiii și tinerii petrec o mare parte din timp aici şi pentru că este locul unde sunt transmise cunoştinţe care au menirea de a dezvolta atitudinea pozitivă a elevilor faţă de subiectele legate de mediul înconjurător.

Organizatorii sunt dornici ca tot mai mulți elevi și tineri să beneficieze de proiectul “RECIclădim viitorul, iar școlile interesate de înscrierea în campania națională sunt invitate să se înscrie pe platforma www.cnree.ro, secțiunea Contact.

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice este una dintre principalele asociații care militează pentru schimbare în domeniul reciclării și reutilizării deșeurilor electrice și electronice. Înființată în 2020, Asociația CNREE are ca principal scop susținerea și promovarea schimbării spre bine a societății în care trăim, prin promovarea unor obiceiuri de consum ce urmăresc protejarea mediului înconjurător și utilizarea mai inteligentă a resurselor.

Asociația Principele Nicolae își propune să continue misiunea strămoșilor Principelui Nicolae, regii și reginele României, alături de românii cu dorință de implicare pentru viitorul țării. Prin proiectele pe care le derulează, asociația își dorește să influențeze educația generațiilor viitoare prin puterea exemplului.

Cuvinte cheie:  Asociația Principele Nicolae  RECIclădim viitorul  reciclare

RECIclădim viitorul - Educație ecologică în școli cu Nicolae al României