Kinstellar a oferit consultanță pentru una dintre cele mai mari tranzacții din domeniul energiei regenerabile din România: vânzarea clusterului de fotovoltaice Helios 1 către OMV Petrom

06 iulie 2023, 01.42 - Afaceri   Industrie   Social

București - 06 iulie 2023 -

Echipa Kinstellar din România a oferit consultanță dezvoltatorului danez Jantzen Renewables ApS în cadrul tranzacției cu OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din Europa de Sud-Est, pentru achiziționarea grupului de proiecte fotovoltaice Helios 1. Cu o putere instalată estimată la aproximativ 710 MW, clusterul va fi unul dintre cele mai importante proiecte fotovoltaice din Europa de Sud-Est, putând alimenta anual aproximativ 280.000 de gospodării românești.

Kinstellar a oferit consultanță cu privire la toate aspectele legate de tranzacție, inclusiv due-diligence și negocierile cu OMV Petrom.

Echipa a fost condusă de Iustinian Captariu, co-manager al diviziei de energie la nivelul întregii firme, și de Victor Constantinescu, managing partner al biroului din București și co-manager al practicii de imobiliare la nivelul întregii firme.

Iustinian Captariu, Partener, Energie, Concurență și Reglementare: "Suntem foarte mândri că am putut asista Jantzen Renewables ApS în tranzacția cu OMV Petrom. Acest proiect a necesitat un efort combinat al echipei din mai multe domenii de practică și vine într-un moment în care investițiile în energie regenerabilă au fost la mare căutare pe multe dintre piețele pe care suntem activi. Numai în ultimii ani, în București, Kinstellar a oferit consultanță pentru proiecte de energie regenerabilă cu o rezervă de peste 4.000 MW, pe fondul noului val de investiții în generarea de energie verde determinat de tranziția energetică".

Răzvan Popa, Partener & Manager Tranzacții, Jantzen Renewables ApS: "Suntem încântați că am semnat această tranzacție importantă, care combină unul dintre cele mai importante proiecte regenerabile din România cu cea mai mare companie energetică din Europa de Sud-Est. Mulțumesc mult foștilor mei colegi de la Kinstellar pentru munca stelară - am apreciat cunoștințele lor despre industrie."

Din echipa Kinstellar au făcut parte avocații Cătălin Dinu (Managing Associate) și Mădălina Perțe, precum și Narcisa Mureșan, Ecaterina Tănase, Miruna Dumitru, Cosmin Vasilescu, Ioana Criste, Dana Sârbu, Ioana Popescu, Oana Grigore și Mihai Stan.

Kinstellar’s team in Romania has advised Danish developer Jantzen Renewables ApS on its transaction with OMV Petrom, the largest integrated energy company in Southeast Europe, for the purchase of the Helios 1 photovoltaic cluster in Romania.

With the installed power estimated to be approximately 710 MW, the cluster will be one of Southeast Europe's most significant photovoltaic projects, powering around 280,000 Romanian households annually.

Kinstellar advised on all matters pertaining to the transaction, including on the due-diligence and the negotiations with OMV Petrom. The team was led by Iustinian Captariu, Partner and Co-Head of the firm-wide Energy service line, and by Victor Constantinescu, Managing Partner of the Bucharest office and Co-Head of the firm-wide Real Estate service line.

Iustinian Captariu, Partner, Energy, Competition and Regulatory: “We are very proud to have been able to assist Jantzen Renewables ApS in its transaction with OMV Petrom. The matter required a combined team effort from several practice areas and comes at a time when renewable energy investments have been in high demand across many of the markets where we are active. Just in the past few years alone, Kinstellar in Bucharest has advised on renewable projects with a pipeline in excess of 4,000 MW, on the back of the new wave of green energy generation investments driven by the energy transition.”

Razvan Popa, Partner & Head of Transactions, Jantzen Renewables ApS: “We are delighted to have signed this important transaction, which combines one of Romania's most significant renewable projects, the Helios 1 photovoltaic cluster, with the largest energy company in Southeast Europe. Many thanks to my former colleagues at Kinstellar for the stellar job — we appreciate their knowledge of the industry."

Kinstellar’s team also included Managing Associates Catalin Dinu (Real Estate) and Madalina Perte (Corporate/M&A), as well as Narcisa Muresan, Ecaterina Tanase, Miruna Dumitru, Cosmin Vasilescu, Ioana Criste, Dana Sarbu, Ioana Popescu, Oana Grigore and Mihai Stan.

Cuvinte cheie:  Kinstellar  OMV Petrom  Jantzen Renewables  Iustinian Captariu