Avocatul Sebastian Gutiu devine equity partner al Schoenherr

05 noiembrie 2010, 10.53 - Avocatură

Bucureşti - 05 noiembrie 2010 - Pentru prima oara in istoria sa, casa de avocatura europeana Schoenherr primeste in structura parteneriatului avocati din afara Austriei. Astfel, Schoenherr numara in randurile sale cinci noi equity partners din Belgrad, Bucuresti si Praga, care reprezinta impreuna mai mult de o cincime din parteneriat.

Christoph Lindinger, managing partner, declara: „Dintotdeauna a fost foarte important pentru noi sa ne bucuram cu totii, impreuna, de rezultatele obtinute la nivelul intregii firme. Sper sa realizam acest lucru prin deschiderea parteneriatului catre avocati din toate birourile. Succesele inregistrate de firma in ultima decada si cresterea sa continua, ne vor permite sa avem si mai multi parteneri atit din Viena cat si din afara Austriei, in anii ce vor urma“

Sebastian Gutiu din Romania si sarbii Matija Vojnovic si Slaven Moravcevic vor deveni parteneri incepand cu februarie 2011, in timp ce partenerii din Praga Martin Kubánek si Martin Nedelka sunt primiti in randurile partenerilor firmei Schoeherr retroactiv, din februarie 2010. „Sunt cu totii avocati experimentati, care nu doar apartin elitei locale dar sunt renumiti si respectati in intreaga regiune. Sunt bineveniti printre ceilalti parteneri Schoenherr!“ declara Lindinger.

Schoenherr urmeaza o strategie de expansiune in Europa Centrala si de Est inca din 1996, cand a deschis primul birou din afara Austriei, la Bucuresti. In prezent, Schoenherr are birouri in 12 tari europene si ofera o acoperire a regiunii neegalata de nicio alta firma de avocatura. In acelasi spirit, casa de avocatura a anuntat luna trecuta oficializarea colaborarii sale cu firma Türkoğlu & Celepçi din Turcia. Cu noii sai parteneri din Cehia, Romania si Serbia, puternicul caracter european al Schoenherr va fi reflectat si in structura actionariatului.

Sebastian Gutiu (34 ani) este managing partner al biroului din Bucuresti si liderul echipei de real estate. Are o vasta experienta in drept imobiliar, precum si litigii si arbitraj. Avand o reputaţie deosebită atat la nivel local cat si în străinătate, Sebastian ofera consultanta juridica firmelor romanesti si internationale in toate aspectele afacerilor lor imobiliare (achiziţie, dezvoltare, construcţie, finanţare, contracte etc) precum şi în domeniul petrol si gaze. Sebastian este fondatorul echipei de solutionarea disputelor in cadrul Schoenherr Bucuresti.

Schoenherr şi-a început operaţiunile în Bucureşti în 1996, iar astazi este una din cele mai experimentate firme internationale de avocatura de pe piata romaneasca. Cei 56 de avocati ai Schoenherr acordă asistenţă juridică clienţilor romani si interantionali în principalele domenii ale dreptului afacerilor, axându-se pe: drept corporatist / achiziţii si fuziuni, finanţe – bănci si piata de capital, tranzacţii imobiliare, dreptul concurenţei, litigii si arbitraj.

Despre Schoenherr

Schoenherr este o casa de avocatura europeana care numara peste 300 de avocati in birourile sale din Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Kiev, Ljubljana, Praga, Sofia, Varsovia, Viena şi Zagreb. Schoenherr oferă consultanţă juridică clienţilor săi, firme locale şi internaţionale, în toate domeniile dreptului de afaceri. Îmbinarea consultanţei de înaltă calitate cu rezolvarea eficientă a problemelor în mandate şi tranzacţii complexe constituie baza filozofiei Schoenherr. În toate jurisdicţiile în care activează, birourile Schoenherr respectă standardele legale şi regulile de conduită locale.

Contact:
Sebastian Gutiu, managing partner