Campaniei de Responsabilitate Socială (CSR) derulata de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

18 noiembrie 2010, 12.36 - Bănci / Asigurări   Mediu

Bucureşti - 18 noiembrie 2010 - Piaţa asigurărilor continuă în a doua parte a lunii noiembrie Campania de Responsabilitate Socială (CSR) declanşată ca urmare a inundaţiilor devastatoare care au avut loc în iunie-iulie 2010.

Această a doua etapă constă în împădurirea unei suprafeţe de 11 ha teren accidentat, supus eroziunii şi alunecărilor de teren, situat în extravilanul satului Călineşti al comunei Şerbăuţi, judeţul Suceava.

Campania este derulată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare si Reasigurare din România (UNSAR), cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi are drept scop nu numai componenta de reconstrucţie, ci mai ales promovarea conceptului de asigurare a locuinţei - cel mai simplu si eficient instrument de protecţie împotriva fenomenelor naturale, calamităţilor, incendiilor sau exploziilor.

În prima etapă a campaniei, care s-a derulat în lunile august şi septembrie, a fost recondiţionată şcoala-grădinită din satul Şerbeşti, comuna Săuceşti – cea mai afectată localitate din România în urma inundaţiilor din iunie-iulie 2010, şi grădiniţa din satul Blăgeşti.

Elevii si copiii de grădiniţă din cele două localităţi au primit, din partea companiilor de asigurări şi CSA, rechizite, haine, calculatoare, poliţe de asigurare şi echipamente necesare desfăşurării în condiţii decente a activităţii de învăţământ. În plus, şcoala din Şerbeşti este protejată printr-un produs de asigurare, astfel încât, în cazul repetării fenomenelor naturale extreme din acest an, costul reparaţiilor sau al reconstrucţiei să poată fi acoperit de poliţa respectivă.

“Îmi exprim convingerea că societăţile de asigurare şi, de ce nu, poate şi alte companii din industria asigurărilor, vor avea în vedere derularea şi a altor acţiuni similare. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor susţine eforturile pieţei de asigurări în acest sens, pentru că asemenea acţiuni îmbină o componentă socială cu cea de prevenţie a riscului şi promovare a conceptului de asigurare.”, a declarat Preşedintele CSA, doamna Angela Toncescu.

Despre CSA
CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudenţială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.
Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.
CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS - Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări şi Pensii Ocupationale şi IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea şi amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Despre UNSAR
UNSAR este organizaţia profesională a companiilor de asigurare, constituită în anul 1994 în scopul dezvoltării, extinderii, colaborării si cooperării în domeniul asigurărilor si reasigurărilor pe plan intern si internaţional. Uniunea a fost fondată de 13 societăţi de asigurare si reasigurare. În prezent, organizaţia are 23 de membri, care generează aproximativ 95% din subscrierile totale ale industriei locale de asigurari. Începând din 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Comité Européen des Assurances – CEA, federaţia asigurătorilor si reasiguratorilor europeni.

Florentina Almajanu
Director Genera UNSAR